X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Villarreal

imageshack.us

Real Madrid je prestrašil svoje nasprotnike. Igralci kraljevega kluba na zadnjih tekmah stopijo na igrišče z eno samo nalogo, da odločijo tekmo v svojo korist že na samem začetku in tako varovanci Joseja Mourinha dobesedno rušijo vse pred seboj. Pred dnevi je to surovo moč na svoji koži občutila Malaga, včeraj pa še Villarreal, ki je prejel 2 zadetka že po vsega enajstih minutah igre, potem ko sta zadela Benzema in Kaka. Piko na i gladki Realovi zmagi je v 31. minuti postavil Angel di Maria. Real Madrid je tako v letošnjem španskem prvenstvu na devetih tekmah dosegel kar 31 zadetkov in jih prejel le šest.

Vsak igralec Real Madrida je pritiskal na nasprotnika od prvega sodniškega žvižga naprej. Igralci Villarreala so se dobesedno ustrašili in niso mogli verjeti svojim očem, kako je Real začel tekmo. V začetni postavi belih je znova začel Benzema, ki je vodil ekipni napad. Francoski napadalec je že v 6. minuti s prefinjenim lobom premagal Diega Lopeza, potem ko ga je z natančno globinsko podajo našel samega Di Maria. Tudi v nadaljevanju je beli balet nadaljeval s smrtonosnimi napadi, medtem ko so nogometaši Villarreal lahko le nemočno opazovali fantastično igro domačih. V 11. minuti je Kaka na robu kazenskega prostora s hrbtom proti golu zaustavil žogo, preigral Borja Valera in z levico z močnim strelom povišal prednost kraljevega kluba. Real je tako v 11. minuti vodil že z 2-0, pred igralci pa je bilo še 80. minut igre. Nekaj trenutkov kasneje sta imela Di Maria in Benzema izjemni priložnosti za povišanje vodstva, vendar pa žoga ni hotela v mrežo gostov. Beli so nato igro le nekoliko upoočasnili, toda Villarreal še vedno ni predstavlja nobene nevarnosti vratom Ikerja Casillasa. V 31. minuti tekme je Real razčistil situacijo v svojem kazenskem prostoru po kotu gostov in žoga je tako pristala na nogi Kakaja. Brazilec jo je podal do Marcela, ki je podal do Benzemaja, francoski napadalec pa je nato pomagal v prazen prostor do Di Marie, ki je rutinirano z nekaj metrov zadel desni spodnji kot vratarja Diega Lopeza ter s tem poskrbel za novo navdušenje navijačev na Santiago Bernebeu.

Real Madrid je po odmoru še naprej prevladoval na igrišču, čeprav je bil tempo počasnejši glede na prvih 30. minut tekme. Kljub temu pa Villarrealu še vedno ni uspelo izkoristiti tega, saj mu ni uspelo niti priti blizu kazenskega prostora Madridist. V 69. minuti je Mourinho na igrišče namesto Di Marie poslal Ozila, nato pa je Villarreal le imel nekaj več posesti žoge, vendar pa še vedno ni ogrožal vrat Casillasa. Domači so pametno le čakali nasprotnika, da bi jim ukradli žogo in iz protinapada presenetili Diega Lopeza. V 74. minuti je Karim Benzema prejel stoječe ovacije, potem ko ga je zamenjal Gonzalo Higuain, s stoječimi ovacijami pa so navijači nadaljevali tudi za argentinskega napadalca. Pet minut kasneje je Arbeloa imel lepo priložnost za zadetek, vendar pa je Lopezu uspelo obraniti njegov strel s strani. Sledila je nova zamenjava in sicer je v igro prišel Coentrao namesto Alonsa, ki je prav tako prejel stoječe ovacije. Na koncu se je izkazalo, da je bil za peto zaporedno zmago kraljevega kluba v La Ligi bil dovolj že briljanten prvi polčas. Kljub odlični igri pa sedaj ni časa za počitek, saj bele že v soboto čaka gostovanje v San Sebastianu pri domačem Real Sociedadu, kjer bodo beli upali, da bodo zapečatili odlične predstave v oktobru z novo zmago.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Pérez Lasa
Real Madrid 3-0 Villarreal
Benzema 6., Kaka 11., Di Maria 31.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us