X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je spregovoril na novinarski konferenci pred tekmo proti Real Sociedadu na stadionu Anoeta.

“Nuri Sahin je dva dneva že treniral z ekipo. Moramo biti previdni in ga moramo počasi prilagoditi na dinamiko ekipe. On bi seveda sedaj rad igral, vendar pa ne želimo ničesar tvegati. Je zelo pomemben igralec nas, saj nimamo nikogar, ki bi lahko zamenjal Xabija.”

“Naša tekma proti Real Sociedadu ne bo verjetno takšna, da jo bomo lahko že odločili v prvih 45. minutah. So trden nasprotnik in na zadnji tekmi so spočili svoje najboljše igralce, da bi bili ti pripravljeni na tekmo proti nam. Težko bo, kot je bilo že lansko leto.”

“Vem, da ima nogomet in jaz sam za seboj veliko let izkušenj. Ne bi me presenetilo, če ne bomo igrajo dobro na naslednjih nekaj tekmah in bodo ljudje začeli drugače govoriti o nas. Sedaj igramo zelo dobro. Vse se zdi enostavno, ko igraš dobro, vendar pa je v nogometu pomembno ravnotežje. Zmagali smo na našem stadionu, vendar pa smo mirni. Mi smo tiste vrsta ekipe, ki ne zmaguje, če ne igra dobro.”

“Zmagovanje je pomembno. Naša zmaga nad Rayo Vallecanom je bilo prelomnica, tudi če nismo igral preveč dobro. Na kolektivni ravni mislimo boljše. Naša obrambna vrsta je bolj napredna in intenzivno vrši pritisk. Prav tako si podajamo okrog žogo hitreje, zaradi česar je bolj udobno za nas, da imamo posest. Čakali smo, da ranimo nasprotnika v prostoru, ki nam ga je pusti prostega, nismo izgubljali žoge in smo si podajali na več načinov. Imamo več priložnosti za zadetek in nismo predvidljivi. Najboljše zdravilo za nas, da smo še močnejši je zmaga, zmaga in še enkrat zmaga.”

“Zmage so dobre za vse nas. Celotna ekipa si zasluži zasluge za zmage. Ne gledamo v tej smeri, da bi napolnili naslovnice časopisov ali da bi si posameznik požel vse zasluge. Želimo doseči nekaj pomembnega ob koncu sezone, nekaj več kot tisto kar smo dosegli lansko leto.”

“Poznam pravega Kakaja. Bil je fantastičen igralec, ko sem bil v Italiji. Real Madrid še nikoli ni imeli te njegove vizije do sedaj, ko je končno našel predvsem pravo telesno ravnotežje. On rad igra nogomet. Je močan in je dober v spreminjanju tempa igre. Povsem normalno je, da se je vrnil v brazilsko reprezentanco in zato sem vesel za njega, ker si je to prislužil s trdim delom. Nogomet bi se moral veseliti povratka pravega Kakaja.”

“Moramo nadaljevati tako, saj izgubimo, ko ne igramo dobro. Še naprej moramo igrati v tem ritmu in se izogniti krizi. Najpomembnejša stvar je, da ostanemo mirni. Igralci se dvigujejo z enako stopnjo kot ekipa. Imamo podporo kluba in predsednika. To je pomembna stvar.”

“Če je ljudem prav dejstvo, da se bomo igrali proti Osasuna ob 12:00, potem je to tudi meni prav. Oni so pomembni in zato bi morali izbrati čas začetka tekme. Če se lahko ljudje prilagodijo, potem se bomo morali tudi mi prilagoditi. Imam pozitivne izkušnje z igrami v takšnih časih, ko sem bil še v Angliji. Na stadionu je lahko res lepa atmosfera. Raje igrajo opoldne kot ob 22:00.”