X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Sociedad 0-1 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je po zaslugi Gonzala Higuaina osvojil že šesto zaporedno zmago v La Ligi. Odličen nogomet, ki so ga pokazali varovanci Joseja Mourinha v zadnjem času, je povsem prestrašil Real Sociedad, ki je praktično zgradil zid pred svojim golom, da bi preprečil sramoto na domačem igrišču. Real Madrid je imel priložnost, da bi dosegel tri zadetke pred odmorom, vendar pa so prizanesli domači ekipi in dosegli le en zadetek. Domači so bili bolj agresivni v drugem polčasu, vendar pa je ekipa Real Madrida odlično stala na igrišču in tako povsem zasluženo osvojila tri točke na stadionu Anoeta.

Glede na zadnjo tekmo La Lige so bili štirje novi obrazi v začetni postavi Joseja Mourinha: Higuain, Ozil, Lass in Coentrao. Real Sociedad se je silovito branil in tako je bil Vela njihov edini igralec v konici napada. Igralce Real Madrida to ni motilo in so tako imeli večino časa posest žoge v svojih nogah ter igrali na polovici domačinov. V 9. minuti je Fabio Coentrao lepo zaposlil Gonzala Higuaina, ki je z natančnim strelom prek vratarja Claudia Andresa Brava zatresel mrežo ter povedel kraljevi klub v vodstvo. Domači so še naprej igrali zelo obrambno. Tako Casillas v prvem polčasu ni imel niti enega posredovanja, medtem ko je bil njegov vratarski kolega na drugi strani prisiljen rešiti svojo ekipo vsaj dvakrat ali trikrat. Čilski vratar je tako v 40. minuti obranil odličen strel Di Marie, nato pa je streljal še Higuaina, vendar pa je bil tudi v tem primeru Bravo na pravem mestu.

Po polčasu je Real Sociedad le prikazal veliko bolj agresiven slog igre. Varovanci Mourinha so izgubili nadzor nad igro, vendar pa pri tem niso nikoli trpeli. Portugalec je iskal rešitve in tako je namesto Ozila v igro vstopil Kaka (63. minuta) in namesto Lassa Khedira (68. minuta). Pri domačih je v igro vstopil Griezmann in kmalu potem na preizkušnjo postavil Casillasa, potem ko je sprožil močan strel od daleč. Glede Griezmanna je potrebno povedati, da bi si francoski igralec zaslužil tudi rdeči karton, potem ko je s podplatom štartal na Ramos, vendar pa mu je sodnik nerazumljivo pokazala le rumeni karton. Tekma se je od takrat naprej razživela in Real Sociedad je na vse moči poskušal izenačiti, medtem ko so Madridiste poskušale dokončno odločiti tekmo. V 73. minuti je tako Di Maria poslal predložek v kazenski prostor, vendar pa tako Cristiano kot tudi Ramosu ni uspelo doseči zadetka. V 81. minuti je v igro vstopil Benzema namesto Higuaina, medtem ko so domači še vedno vršili pritisk na beli balet. Kljub temu pa se je Real Madrid uprl in tako mu je uspelo zaustaviti njihove napade z izredno dobrimi fizičnimi in taktičnimi potezami Ramosa in Pepeja.

Real Madrid je tako zaključil oktober z odličnim nizom, saj je ekipa zmagala prav vse tekme v tem mesecu. Proti Real Sociedadu so pokazali ponos in trdo delo. Beli se morajo sedaj osredotočiti na svojo tekmo Lige prvakov proti Olympique Lyonu, kjer bi si z zmago tudi že praktično zagotovili vstopnico za igranje v izločilnih bojih najprestižnejšega nogometnega tekmovanja v Evropi.

Stadion: Anoeta (San Sebastian)
Sodnik: Undiano Mallenco
Real Sociedad 0-1 Real Madrid
Higuain 9.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us