X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pet Madridist za nagrado Zlata žoga

imageshack.us

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je v sodelovanju z revijo France Football je danes objavila uradni ožji seznam 23. nominirancev za nagrado Zlata žoga 2011 (Ballon d’Or), med katerimi je tudi pet igralcev Real Madrida: Iker Casillas, Cristiano Ronaldo, Mesut Özil, Karim Benzema in Xabi Alonso. Fifa bo ožji seznam treh finalistov objavila 5. decembra v Parizu, podelitev nagrad pa bo 9. januarja 2012 v Zürichu.

imageshack.us

Özil je prišel v ožji izbor nominirancev za to prestižno nagrado po zaslugi dejstva, da je bil v sezoni 2010/11 najboljši asistent La Lige in ker je bil eden ključnih igralcev tako Real Madrida, kot tudi nemške reprezentance. FIFA in francoska revija sta ob objavi 23. igralcev navedla naslednje razloge za nominacije preostalih štirih Madridist:

imageshack.us

Benzema
“Leto 2011 je bilo leto ponovnega rojstva Karima Benzemaja. Francoz se je sedaj že navadil na igranje na Santiago Bernabeu in tako je nekdanji čudežni deček Lyona postal že nepogrešljiv del Real Madrida v napadu. S svojo tehniko in hitrostjo, ki jo je pokazal v lanski sezoni, v kateri je dosegel skupaj v vseh tekmovanjih 26 zadetkov ter tudi številne asistence. K temu pa je s kraljevim klubom dodal še naslov Copa del Rey.”

imageshack.us

Casillas
“V letu v katerem je osvojil naslov Copa del Rey v dresu Real Madrida in prejel manj zadetkov kot kateri drug vratar La Lige razen Victorja Valdesa, je Casillas odigral tudi devet tekem za špansko reprezentanco, na katerih je kar petkrat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Prav tako mu manjka samo še en nastop, da se izenači z Zubizarreto kot igralec z največ nastopi za špansko izbrano vrsto, pri čemer pa je prejel veliko manj zadetkov, kot njegov slavni predhodnik.”

imageshack.us

Ronaldo
“Cristiana Ronalda ni nikoli odvrnilo od navidez nemogočih ciljev in dolgoletni rekordov. Vzemite za primer samo rekord Ferenca Puskasa, ki je v eni sezoni v vseh tekmovanjih za Real Madrid dosegel 47 zadetkov v sezoni 1959/60. Portugalec je v lanski sezoni podrl ta klubski rekord, potem ko je v povprečju dosegel zadetek vsakih 70 minut ter tako v celotni sezoni dosegel kar 53 zadetkov, kar 40 od tega jih je dosegel v La Ligi in s tem postavil tudi rekord doseženih zadetkov v eni sezoni vseh časov.”

imageshack.us

Alonso
“Xabi Alonso je igralec, ki je zadolžen za diktiranje tempa igre na sredini Real Madrida, je pridobil popolno zaupanje trenerja Joseja Mourinha. Eleganten in vedno odličen na žogi. Njegova vizija in sposobnost, da z natančnimi dolgimi podajami zaposli svoje soigralce, so ključnega pomena za Los Merenguese pri smrtonosni hitri igri iz protinapadov.”


Kandidati za Zlato žogo 2011:

Vratar: Iker Casillas (ŠPA; Real Madrid)

Branilci: Eric Abidal (FRA; Barcelona), Dani Alves (BRA, Barcelona), Gerard Pique (ŠPA, Barcelona)

Vezisti: Cesc Fabregas (ŠPA, Barcelona), Andres Iniesta (ŠPA, Barcelona), Nani (POR, Manchester United), Mesut Özil (NEM, Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (NEM, Bayern), Wesley Sneijder (NIZ, Inter), Xabi Alonso (ŠPA, Real Madrid), Xavi (ŠPA, Barcelona)

Napadalci: Sergio Aguero (ARG; Manchester City), Karim Benzema (FRA, Real Madrid), Cristiano Ronaldo (POR, Real Madrid), Samuel Eto’o (KAM, Anži), Diego Forlan (URU, Inter), Lionel Messi (ARG, Barcelona), Thomas Muller (NEM; Bayern), Neymar (BRA, Santos), Wayne Rooney (ANG; Manchester United), Luis Suarez (URU, Liverpool), David Villa (ŠPA; Barcelona)