X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ronaldo, Higuain & Benzema skupaj dosegli največ zadetkov v Evropi

Real Madrid je vodilna ekipa španske Primera División po 10. krogih, prav tako pa je beli balet vodilna ekipa skupine D v Ligi prvakov, kjer je na treh tekmah zabeležil tri zmage ter pri tem dosegel osem zadetkov, prejel pa niti enega. Za belimi je niz osmih zaporednih zmag v obeh tekmovanjih skupaj, sicer pa so skupaj gledano v La Ligi in v Ligi prvakov letošnji sezoni dosegli že 40 zadetkov. Vse to pomeni, da varovanci Joseja Mourinha v povprečju dosežejo nekaj malega več kot tri zadetke na tekmo, pri tem pa je zelo uspešen napadalen trio v sestavi Cristiano Ronaldo, Higuain in Benzema, saj je omenjena trojica skupaj dosegla kar 27 zadetkov, s čimer so najuspešnejša trojka v kategoriji petih najboljših evropskih lig in evropskih tekmovanj.

Real Madrid zaseda prvo mesto na lestvici španskega prvenstva s 32. doseženimi zadetki. Cristiano Ronaldo in Higuain sta na 10. tekmah letošnjega prvenstva dosegla prav tako vsak po 10 zadetkov, Portugalec pa je še en zadetek dosegel v Ligi prvakov. K uspehu napada Real Madrida prispeva svoj delež tudi Karim Benzema, saj je francoski napadalec v tej sezoni v La Ligi dosegel štiri zadetke, še dva zadetka pa je prispeval v Ligi prvakov in sicer na tekmi proti Ajaxu in Lyonu, s čimer je tudi zaenkrat najboljši strelec Real Madrida v Ligi prvakov v tej sezoni.

Realova trojica je tako s 27. doseženimi zadetki najuspešnejša trojka v konkurenci petih najmočnejših evropskih ligah in evropskih tekmovanj. V Angliji je najuspešnejša trojica igralcev Manchester Citya, ki je tudi najbližje Realovi trojici in sicer so Đžeko, Aguero in Balotelli skupaj v Premiershipu in Ligi prvakov dosegli 24 zadetkov. V Nemčiji je najuspešnejši Bayern München, kjer so Mario Gomez, Müller in Petersen skupaj dosegli 18 zadetkov.

V Franciji je najuspešnejša ekipa Montpellier, potem ko je trojica Giroud, Camara in Utaka dosegla 16 zadetkov, medtem ko so v Italiji najuspešnejši napadalci Milana (Ibrahimović, Cassano in Pato ), ki so dosegli skupaj “le” 10 zadetkov.

NAJUSPEŠNEJŠE NAPADALNE TROJKE V EVROPI
Ekipa Strelci Št. doseženih golov v ligi in v Evropi
Real Madrid Cristiano Ronaldo, Higuain in Benzema 27
Manchester City Dzeko, Aguero in Balotelli 24
Bayern München Mario Gomez, Müller in Petersen 18
Montpellier Giroud, Camara in Utaka 16
Milan Ibrahimovic, Cassano in Pato 10