X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred tekmo skupinskega dela Lige prvakov proti Olympique Lyonu, spregovoril z mediji.

“Želimo premagati Olympique Lyon, saj bi se s tem uvrstili v naslednji krog tekmovanja in bi s tem imeli praktično že zagotovljeno prvo mesto v skupini. Pomembna stvar je to, kar smo naredili že lani, ko smo jih prvič izločili iz tekmovanja in tudi to, da smo jih pred štirinajstimi dnevi še enkrat premagali. Zaradi teh dveh zmag lahko lažje pozabimo na preteklost. Naš cilj je zmagati, da izpolnimo pogoje za uvrstitev v naslednji krog. Ekipa ima več rešitev kot jih je imela lani in je našla svoje ravnovesje. Jutri bomo dali vse od sebe.”

“Poškodbe so zanimivi primeri, ker niti Marcelo niti Kaka nista igrala v San Sebastianu, tako da bi bila jutri v vrhunski formi. Marcelo sploh ni igral in se je prav tako poškodoval, medtem ko je Kaka igral le 15 minut in je v tem času bil nad njem storjen tako oster prekršek, da bo prav tako moral izpustiti tekmo. Stanje Marcela je bilo zelo presenetljivo, vendar pa smo vedeli, da bo bilo težje za Kakaja, da bi bil pripravljen. Sami bi raje govoril o tistih, ki so na voljo. Albiol se je vrnil z “Zorrotovo” masko in Carvajal se nam je prvič pridružil. Ramos bo igral.”

“Moja ekipa je v tem letu boljša, kot je bila v lanski sezoni. Ko je ekipa boljša, je tudi težje za igralce, da ves čas igrajo. Ko ima ekipa več rešitev, je težko za igralca, da bi vedno začel v prvi postavi. Sedaj smo bolj popolna ekipa. Lansko sezono bi imeli velik problem igrati tukaj brez sedaj poškodovanih igralcev, vendar pa letos ni več to problem.”

“Normalno je, da bo Lyon jutri dal vse od sebe in da bo še dodatno motiviran in agresiven. Imajo štiri točke in so tako izenačeni z Ajaxom. Če nas ne bodo premagali, lahko še vedno na koncu imajo deset točk in se uvrstijo v naslednji krog. To ni za njih tekma za življenje ali smrt, vendar pa moramo vseeno biti pripravljeni igrati resno tekmo, saj je igranje proti Real Madridu za njih vedno dodaten motiv.”

“Dobro je, da rotiraš z napadalci, ko moraš odigrati toliko zaporednih tekem. Na ta način sta Higuain in Benzema oba v vrhunski formi, kar je dobro za njiju in za ekipo. Prišel bo tudi čas, ko bom moral izbrati enega pred drugim in takrat bom to tudi naredil, brez problema. Če bom moram, potem bom to naredil, čeprav lahko igrata tudi skupaj, eden na krilu in eden povsem v konici napada. Ekipa igra sedaj dobro in to je našla svoje ravnovesje. Ekipa je izjemno pomembna. “

“Imeli smo dva dni za pripravo na našo tekmo proti Villarreal po naši tekmi z Malago, nato pa smo imeli še dva dneva za pripravo na naš spopad z Real Sociedadom. Sedaj smo imeli tri dni za pripravo na to tekmo. Delali smo na sproščen način v ponedeljek in danes ponovno. Obstaja velika razlika med tem, ali imaš dva ali tri dni med tekmami. Moja ekipa bo jutri v optimalni formi.”