X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Lyon 0-2 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je dosegel četrto zaporedno zmago v skupinskem delu letošnje Lige prvakov, potem ko je sploh prvič na stadionu Gerland premagal Olympique Lyon. Cristiano Ronaldo je dosegel oba zadetka na tekmi (0-2 ter tako dosegel že svoj 100. uradni zadetek kot Madridista. Beli so z novimi tremi točkami že zagotovili prvo mesto v skupini D ter s tem tudi napredovanje v osmino finala.

V začetni postavi kraljevega kluba sta tokrat začela Benzema in Ozil, medtem ko je Lass zasedel mesto desnega bočnega branilca, potem ko se je poškodoval Arbeloa. Ekipa Joseja Mourinha je igral kot na zadnjih tekmah, torej z veliko priložnosti že na samem začetku. Tako je imel že v 9. minuti Benzema veliko priložnost za prvi zadetek na tekmi, potem ko se je sam znašel iz oči v oči z vratarjem Llorisom, a je bil pri tem uspešnejši domači čuvaj mreže, ki je ohranil Lyonovo mrežo nedotaknjeno s spektakularno obrambo. V 24. pa se je le zatresla mreža domačinov, potem ko je Cristiano Ronaldo s kakšnih 20. metrov z natančnim in silovitim strelom prevaral živi zid Lyona, ki je ob enem tudi delno pokril nemočnega Llorisa in beli so se veselili vodstva. To je bil že 99. uradni zadetek Ronalda kot Madridista. Lyon se je v nadaljevanju še naprej branil, medtem ko so si beli ustvarili kar nekaj priložnosti za povišanje prednosti, vendar pa Ozilu in Di Marii ni uspelo zadeti. Hugo Lloris je bil še naprej najboljši igralec domače ekipe, potem ko je še enkrat več obranil strel Benzemaju. V 43. minuti je francoski vratar še enkrat obranil strel Ozilu in izgledalo je že, kot da so Madridiste preveč usmiljene, ko se je Gourcuff soočil s Casillasom, vendar pa je streljal čez vrata Reala.

Po odmoru so bili domači bolj agresivni, vendar pa so pri tem puščali veliko prostora za protinapade Reala. V 61. minuti je enega od njih vodil Ozil, ki je podal do Di Marie, vendar pa je centralni branilec Cris bil prisiljen izbiti žogo v zadnjem trenutku. V 64. minuti je Jose Mourinho prvič posegel po menjavah, ko je namesto Coentraa v igro poslal Albiola, medtem ko je Cristiano še naprej poskušal doseči s streli od daleč svoj 100. uradni gol v dresu kraljevega kluba, vendar pa je bil Lloris vedno na pravem mestu. V 68. minuti se je Casillas izkazal z dvojno obrambo in le nekaj trenutkov kasneje je sodnik Rizzoli pokazal na strel iz enajstih metrov, potem ko so domači v kazenskem prostoru zrušili Ronalda. Portugalec je kar sam izvedel najstrožjo kazen in dosegel še svoj drugi gol na tekmi ter tako razrešil vse dvome o končnem zmagovalcu. V 71. minuti tekme je v igro namesto Benzemaja prišel Higuain. Osem minut kasneje je imel najlepšo priložnost večera, potem ko je Briand z glavo zadel prečko. Domači so v zadnjih minutah še naprej poskušali doseči vsak častni zadetek, vendar pa njihov trud ni obrodil sadov. V 83. minuti je Callejon prišel v igro namesto Di Marie in Briand je spet imela novo priložnost, da bi premagal Casillasa, vendar je streljal mimo gola (89. minuta). V samem zaključku je imel Ozil še eno priložnost za tretji zadetek Reala, toda Lloris je še enkrat več rešil Lyon pred še večjo razliko.

Beli balet je tudi po četrtem krogu skupinskega dela Lige prvakov še vedno edini s stoodstotnim izkupičkom, s čimer pa so si varovanci Joseja Mourinha že dve tekmi pred koncem skupinskega dela zagotovila nastop v osmini finala.

Stadion: Stade Gerland (Lyon)
Sodnik: Nicola Rizzoli (ITA)
Lyon 0-2 Real Madrid
Ronaldo 24., 69./11-m

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us