X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo dobil nagrado zlati čevelj

Cristiano Ronaldo je danes prejel danes na slovesnosti v Madridu dobil nagrado zlati čevelj, ki jo dobi najboljši strelec državnih prvenstev v Evropi. Portugalec, ki je prišel na slovesnost v družbi predsednika Florentina Pereza, direktorja prve ekipe Zinedina Zidana in direktorja nogometne ekipe Miguela Pardeze, je to prestižno nagrado dobil iz rok dveh legend nogometa: Alfreda Di Stéfana, častnega predsednika Real Madrida in Portugalca Eusebia, ki je bil prvi igralec, ki je dobil to nagrado. “To nagrado želim deliti z mojimi soigralci in trenerjem iz Real Madrida. Seveda pa tudi s predsednikom, mojo družino in mojo punco,” je dejal najboljši strelec lanske sezone v Evropi.

Di Stéfano in Eusebio sta se pogovarjala o napadalcu Real Madrida. “On je fenomen. Zelo dobro mu gre in upam, da ostane na tej ravni še vrsto let,” je razkril Di Stéfano. “Zagotovo bo osvojil še več nagrad zlati čevelj, še posebej zato, ker je to lažje doseči v ekipi kot je to Real Madrid. Težko je dobiti to nagrado. Za primer, Di Stéfano je nikoli ni dobil, pa je za mene najboljši igralec v zgodovini nogometa,” je priznal Eusebio. Naslednji izziv Cristiana Ronalda je postati edini igralec v zgodovini, ki je trikrat osvojil nagrado zlati čevelj ter da bi kot prvo dobil nagrado dve sezoni zaporedoma.

TOČKOVANJE ZA ZLATI ČEVELJ 2010/11
IGRALEC EKIPA GOLI ŠT. TOČK
Cristiano Ronaldo Real Madrid 40 80
Messi Barcelona 31 62
Di Natale Udinese 28 56
Mario Gomez Bayern Munchen 28 56
Cavani Naples 26 52
Papiss Cissé Freiburg 22 44
Moussa Sow Lille 22 44
Alex Fenerbahçe 28 42
Berbatov Manchester United 21 42
Eto’o Inter Milan 21 42
Gameiro Lorient 21 42
Tevez Manchester City 21 42

*Lestvica je narejena glede na točkovanje, kjer vsak zadetek v španskem, nemškem, angleškem, italijanskem in francoskem prvenstvu velja 2 točki, medtem ko je avstrijski, belgijski, bolgarski, hrvaški, škotski, grški , nizozemski, izraelski, norveški, poljski, portugalski, češki, ruski, srbski, švicarski, turški in ukrajinski šteje 1,5 točke. Zadetki v ostalih evropskih ligah velja 1 točko.