X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je na današnji novinarski konferenci razpravljal o jutrišnji tekmi, ki se bo začela ob 12:00.

“Osasuna je težek tekmec in so poleg tega še zelo samozavestni. Njihova samozavest je visoka po zmagi proti Levanteju, ko je ta bil še na vrhu lestvice. Težko bomo ostali brez zmage na domačem igrišču, ko pa smo v optimalni formi.”

“Sahin je med vpoklicanimi igralci za tekmo in je pripravljen na igranje. To je njegov prvi korak. Igral bo zraven Alonsa in brez njega v nadaljevanju sezone. Njegova kakovosti nam omogoča, da zagotovimo Xabiju zaščito, ki jo pred tem ni imel.”

“Naš jutrišnja tekma bo težka in bomo moramo zmagati doma s podporo naših navijačev, potem ko smo naši zadnji dve tekmi igrali v San Sebastianu in Lyonu. Lani smo premagali Osasuno na Bernabeu z 1-0 in izgubili z 1-0 nato v Pamploni. Normalno bo za njih, da bodo igrali obrambno tekmo. Na drugi strani imamo mi nekaj težav s poškodbami. V lanski sezoni smo imeli težava na takšnih tekmah in smo zato delali na tem za njihovo odpravo. To nas sedaj ne skrbi več, saj smo sposobni premagati vse vrste situacij.”

“Vedno se pogovarjamo o vsaki tekmi vsaj tri dni prej. Ne osredotočimo se na njih samo dan prej. Naši igralci se bodo morali prilagoditi na majhne podrobnosti, ki prihajajo z igranjem opoldne in zato bomo morali eksperimentirati. Nekateri so morda imeli zajtrk včeraj tukaj in so se lahko odločili, da bodo danes imeli tukaj kosilo. To je novo za nas, kot tudi za igralce Osasune. Oboji smo v istem položaju.”

“Ramos je dobro igral kot centralni branilec. Razumem zakaj je on v središču pozornosti, saj opravlja svoje delo zelo dobro. On in ekipa sta napredovali in tako bo on ostal na centralnem branilskem položaju, če bomo imeli na razpolago Arbeloo in Fabia. Če bom brez katerega od teh dveh, potem bo igral kot desni bočni branilec, tukaj ni problema. Ne iščem desnega bočnega branilca in nočem se okrepiti z nobenim igralcem v januarskem prestopnem roku. Vsi se zavedamo kakšno ekipo imamo in Ramos bo igral kot centralni branilec dokler ga bo ekipa potrebovala na tem mestu. On, Arbeloa, Lass in Albiol lahko vsi igrajo kot desni bočni branilec.”

“Nobenega dvoma ni o mojih mislih, da bi bil nagrada zlati čevelj veliko bolj objektivna kot nagrada zlata žoga. osvojiš jo, če dosežeš zadetke in ne, če ti jih ne uspe. Želim čestitati Cristianu za to nagrado, ker njegove številke v Real Madridu so res fantastične.”

“Kaka ne more igrati jutri in tako se ne bo pridružil reprezentanci Brazilije, ker ne bo imel dovolj časa za okrevanje. Ima manjšo poškodbo, kot so tiste, ki jih utrpijo mnogi igralci ohraniti v celotni sezoni. Mora okrevati v naslednjih štirinajstih dneh po posebnem programu. To je manjši problem.”

“Lass in Khedira sta vsestranska igralca in zato ju je mogoče vsepovsod uporabiti. Imata odlične kakovosti in eden od njiju bo dobil prednost glede na to kdo bo v boljši formi, kakšne bodo okoliščine in kako bo treniral.”

“Naši igralci iz akademije so se zelo dobro odzvali na dobljene priložnosti lani in so zato pripravljeni nam pomagati, ko bomo imeli težave. Smo sproščeni, ker vemo, da imamo ekipo 50. igralcev. Poskušali jim bomo dati priložnosti skozi sezono, tako kot smo to naredili lani. Igralca kot sta Mateos in Juan Carlos, igrata v prvi ligi, ker nista več bila anonimna, potem ko sta lani igrala s prvo ekipo.”