X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 7-1 Osasuna

imageshack.us

Real Madrid je danes prvič na Santiago Bernebeu odigral tekmo ob 12:00 ter pri tem premagal Osasuno z rezultatom 7-1, kjer je najbolj blestel Cristiano Ronaldo, ki je dosegel hat-trick. Nuri Sahin je končno le okreval po poškodbi in tako debitiral v dresu Real Madrida, zaradi česar je tudi prejel stoječe ovacije navijačev, ki so si želeli videti v akciji najboljšega igralca lanske sezone nemške Bundeslige.

Higuain in Arbeloa sta začela v prvi postavi. Real Madrid je imel nekoliko manj “divji” začetek tekme, saj igra belih v prvih minutah ni bila tako intenzivna kot na prejšnjih tekmah, vendar pa so kljub temu ohranili željo po čimprejšnjem zadetku. Tako je Real z lahkoto prihajal do kazenskega prostora Osasune in imel komaj kakršnekoli težave pred svojim golom. V 23. minuti je Angel Di Maria poslal z desne strani predložek v kazenski prostor Osasune, kjer je bil najvišji Cristiano Ronaldo, ki je tako na najboljši možni način proslavil nagrado zlati čevelj, ki jo je prejel v četrtek. Le minuto kasneje bi vodstvo Reala lahko povišal Di Maria, potem ko se je Portugalec dobesedno sprehodil pred vrata Osasune, a je streljal mimo gola. V 31. minuti je prišla kazen za bele, potem ko so gostje na robu kazenskega prostora hitro izvedli prosti strel ter s tem presenetili obrambo domačih, Ibrahima se je sam znašel pred Casillasom in mu tako ni bilo težko premagati kapetana Real Madrida. To je bila ob enem tudi prva in edina prava priložnost za zadetek Osasune na celotni tekmi. Real se je hitro odzval. Di Maria je prispeval še eno asistenco, potem ko je poslal še en predložek z desne streni, pred vrati Osasune pa je bil najbolj spreten Pepe, ki je zadel z glavo. To je bil vsekakor oster udarec za varovance trenerja Mendilibarja. Beli so to opazili in so zato poskušali doseči še tretji odločilni zadetek, kar jim je tudi uspelo v 40. minuti, ko je Di Maria v kazenskem prostoru našel Higuaina, ta pa je preigral Lola ter s fantastičnem strelom zadel zgornji kot vrat Andrésa Fernándeza.

Na začetku drugega polčasa je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti na nosilih do takrat najboljši igralec Reala, Angel Di Maria, namesto njega pa je v igro Jose Mourinho poslal Benzemaja. Ker gostje niso imeli nič več za izgubiti, je Osasuna začel bolj napadati in varovanci Mourinha so to znali izkoristiti tako, da so doseli več zadetkov iz protinapadov. V enem od teh je Ozil prišel v kazenski prostor Osasune, kjer je bil nato nepravilno zaustavljen s strani branilca Sarusteguija, ki je moral zaradi drugega rumenega kartona tudi predčasno pod tuš. Iz enajstih metrov je bil natančen Cristiano Ronaldo (54. minuta), ki je tako prednost belih povišal na tri zadetke. Štiri minute kasneje je Cristiano Ronaldo dosegel še svoj tretji zadetek na tekmi, potem ko je po predložku Arbeloe potrdil status “nebeškega skakalca” ter neubranljivo zadel z glavo. Osasuna je samo še čakal na konec tekme, saj ni segla domačim niti do kolen. V 63. minuti je Benzema dosegel svoj prvi in ob enem tudi šesti zadetek belega baleta, potem ko je na levi strani lepo preigraval Coentrao ter podal pred vrata gostov. Tekma je bila že kar nekaj časa odločena in tako se je v 68. minuti Mourinho odločil, da bo Nuri Sahin po dolgotrajni poškodbi le dočakal svoj prvenec v dresu Real Madrida. Turški igralec je zamenjal Khediro in se je tako na igrišču postavil ob bok Xabija Alonsa. Istočasno s Sahinom je v igro vstopil tudi Callejon namesto Ozila. Real je v zadnjih 15. minutah razumljivo nekoliko znižal tempo svoje igre, vendar pa si je še naprej želel doseči zadetek. Do svojega prvega zadetka in to že ob svojem prvencu, bi skoraj dosegel Sahin iz prostega strela, a je le za las zgrešil. Osasuna je še naprej delala napake v obrambi in tako je v 81. minuti Arbeloa ukradel žogo na polovici Osasune ter takoj podal do Benzemaja, ki se je odlično znašel ter tako postavil končni izid na Santiago Bernebeu, 7-1.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Álvarez Izquierdo
Real Madrid 7-1 Osasuna
Ronaldo 23., Pepe 34., Higuain 40., Ronaldo 54./11-m, 58., Benzema 63., 81.; Balde 31.
RK: Satrustegui 54./Osasuna

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us