X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najboljši strelski začetek Real Madrida v ligi v zadnjih 56 letih

Nova odlična predstava in nova ligaška zmaga Real Madrid še naprej izboljšuje statistiko ekipe. Po zmagi 7-1 proti Osasuni, je za varovanci Joseja Mourinha najboljši strelski začetek V celotni La Ligi v zadnjih 56. letih (v sezoni 1955/56 je Atlético Madrid v enakem času dosegel 40 zadetkov). Celotno gledano pa ima rekord še vedno v svojih rokah Real Madrid, potem ko je v sezoni 1950/51 dosegel 42 zadetkov na prvih 11 tekmah.

S povprečjem več kot tri zadetke in pol na tekmo, je Real Madrid na vrhu najuspešnejših ekip letošnjega španskega prvenstva. Beli so na prvih enajstih tekmah La Lige dosegli kar 39 zadetkov in če pogledamo v preteklost vidimo, da je to eden najboljši začetkov v celotni zgodovini La Lige, kar samo govori o moči belega baleta v tej sezoni. Da bi našli boljši začetek katere od ekip španskega prvenstva, moramo kar 56 let v preteklost (40 zadetkov Atletica Madrda iz sezone 1955/56) in kar 61 let nazaj, da bi pridemo do najboljšega začetka sezone Real Madrida in nasploh katere druge ekipe španskega prvenstva (v sezoni 1950/51 so na enakem številu tekem dosegli 42 zadetkov, torej 3 zadetke več kot sedanja ekipa kraljevega kluba). Kljub temu pa so ekipe v takratnih časih prav tako prejele več zadetkov, medtem ko jih je Iker Casillas v letošnji sezoni prejel le sedem.

V letošnjem letu so številke zadetkov še posebej odlične na Santiago Bernabeu. Na domačem igrišču so beli na petih ligaških tekmah dosegli kar 24 zadetkov oz. 4,8 zadetka na tekmo, po zaslugi česar je Real Madrid ostal edini klub, ki je zmagal prav vse domače ligaške tekme v tej sezoni. Tudi na gostovanju so beli dokaj uspešni, saj so dosegli 15 zadetkov na šestih gostujočih tekmah ter pri tem prejeli le en sam zadetek. Zaenkrat igralci Real Madrida dosegajo zadetke praktično čez vseh devetdeset minut, kljub temu pa so nekoliko uspešnejši v zadnje pol ure tekme, ko so dosegli 16 od skupaj 39 zadetkov.

Glede na prispevek vsakega posameznih igralcev je do sedaj v letošnji sezoni La Lige zadelo deset igralcev belega baleta. Zadnji med njimi je bil v nedeljo proti Osasuni Pepe, ki je zadel z glavo. Cristiano Ronaldo je trenutno najboljši strelec s 13. zadetki, sledita pa mu Higuain z 11 in Benzema s 6 zadetki. Napadalna trojka vodil napad kraljevega kluba do morebitnega novega zgodovinskega mejnika in sicer doseči več kot 107 zadetkov v eni sezoni La Lige, kar je uspelo belim doseči v sezoni 1989/90. Za primerjavo, takratna ekipa je po 11. tekmah imela na svojem računu “le” 29 zadetkov, torej 10 manj kot letošnja ekipa Real Madrida. Če bodo beli pod vodstvom Joseja Mourinha v takšnem tempu, potem bi lahko na koncu sezone skupaj dosegli kar 134 zadetkov.