X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Klop Real Madrida dosegla največ zadetkov v La Ligi

Ena od prednosti Real Madrids v tej sezoni je vsekakor kakovost celotne ekipe. Jose Mourinho je oblikoval ekipo 23 igralcev, kjer lahko vsak igralec v vsakem trenutku zaigra, tako da na dobre predstave ekipe ne vplivajo poškodbe ali kazni. Klop belega baleta je tako dosegla v tej sezoni že največ zadetkov La Ligi in sicer je šest Realovih igralcev zadelo potem, ko so prišli v igro s klopi. Med posameznimi igralci je pri tem najučinkovitejši Karim Benzema, ki je po vstopi s klopi do sedaj dosegel 3 zadetke.

“Igrali bodo tisti, ki bodo v najboljši formi,” je dejal Mourinho v začetku te sezone in po zaslugi te filozofije je Real Madrid sedaj na vrhu lestvice La Lige in v svoji skupini Lige prvakov. Poleg tega so beli tudi strelsko najuspešnejša ekipa v španskem prvenstvu z 39 zadetki, zaradi česar ima Real Madrid najboljši začetek  lige v zadnjih 56 letih. Ključ do uspeha je zagotovo tudi to, da ima Real Madrid najbolj produktivno klop v Primeri División. Na prvih enajstih tekmah letošnjega španskega prvenstva so tako Realovi igralci, ki so vstopili v igro s klopi dosegli kar dvakrat več zadetkov, kot ciljev, kot Rayo Vallecano, Getafe, Sporting Gijon in Levante.

STRELSKO NAJUČINKOVITEJŠE KLOPI V LA LIGA
EKIPA ŠT. GOLOV
Real Madrid 6
Rayo Vallecano, Getafe, Sporting, Levante 3
Espanyol, Zaragoza, Racing, Villarreal, Ath.Bilbao, Malaga 2
Valencia, Granada, Atletico 1

Kot je bilo že navedeno zgoraj, je med posamezniki, ki so vstopili v igro s klopi, s tremi zadetki najučinkovitejši Karim Benzema, medtem ko so Higuain, Kaka in Callejon dosegli po en zadetek, potem ko so vstopili na igrišče kot zamenjava. Francoski napadalec ima 75% učinkovitost pri doseganju zadetka na štirih tekmah, ki jih ni začel v prvi postavi. Kaka je dokazala svojo moč s klopi na začetku sezone, ko je zadel proti Zaragozi v 1 krogu. Gonzalo Higuain je dosegel najhitrejši gol na tekmi proti Getafe, potem ko je zadel v manj kot eno minuti po vstopu v igro. Zadetek Callejona na tekmi proti Espanyolu pa je bil njegov prvi kot Madridista.

NAJBOLJŠI STRELCI PO VSTOPU V IGRO S KLOPI
IGRALEC EKIPA GOLI
Benzema Real Madrid 3
Pandiani Espanyol 2
Juan Carlos Zaragoza 2
Bilic Sporting 2
Guiza Getafe 2

V povprečju igralci, ki vstopijo v igro kot zamenjave, dosežejo zadetek v 80 minuti. Samo enkrat se je zgodilo, da je nekdo zadel, ko je bilo več kot 10 minut do konca tekme in sicer je bil to Benzema, ko je zadel proti Rayo Vallecanu v 75 minuti. Kakorkoli, Realova klop je že sedaj dosegla enako število zadetkov, kot jih je v celotni prejšnji sezoni.