X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Branilci Real Madrida so dosegli največ zadetkov med vsemi ekipami La Lige

Real Madrid je strelsko najučinkovitejša ekipa v Evropi, so top točkovanje strani v Evropi po zaslugi na 39 zadetkov v La Ligi in še desetih v Ligi prvakov na petnajstih tekmah, kar predstavlja v povprečju več kot tri zadetke na tekmo. Zahvalo temu nosijo tudi branilci, ki so prispevali svoj delež pri teh zadetkih, kar govorijo tudi številke, saj so branilci Real Madrida do sedaj dosegli največ zadetkov med vsemi ekipami španske Primere División. Tako so se zaenkrat med strelce vpisali štirje branilci kraljevega kluba, medtem ko so branilci Reala najuspešnejši tudi pri asistencah, saj so do sedaj zbrali že 9 asistenc, kar je največ med vsemi ekipami La Lige.

Real Madrid ima v svojih vrstah največ branilcev La Lige, ki so se vpisali med strelce v tej sezoni na uradnih tekmovanjih. Sergio Ramos je tako zadel v Ligi prvakov na tekmi proti Olympique Lyonu, medtem ko so Pepe, Varane in Marcelo zadeli v La Ligi in sicer proti Osasuni, Rayo Vallecanu in Zaragozi, kar je tudi eden od razlogov, da je Real Madrid na vrhu lestvice v obeh tekmovanjih. Na drugi strani so najbližje Realovim branilcem branilci Espanyola, Valencie, Levanteja, Barcelone, Seville in Real Sociedad, saj sta se pri vseh omenjenih zaenkrat med strelce vpisala le dva branilca.

BRANILCI Z NAJVEČ DOSEŽENIMI ZADETKI NA URADNIH TEKMAH
EKIPA BRANILCI, KI SO DOSEGLI ZADETEK SKUPAJ
Real Madrid Pepe, Ramos, Varane, Marcelo 4
Espanyol Hector Moreno, Javi Lopez 2
Valencia Jordi Alba, Rami 2
Levante Nano, Ballesteros 2
Barcelona Adriano, Alves 2
Sevilla Alexis, Caceres 2
Real Sociedad Iñigo Martinez, Estrada 2
Atletico Madrid Dominguez 1
Villarreal Marchena 1
Betis Nacho 1
Zaragoza Efrain Juarez 1

Obramba Real Madrid je prav tako prispevala največ asistenc v primerjavi z drugimi ekipa v španskem prvenstvu. Ramos in Arbeloa sta na enajstih tekmah prispevala vsak po tri asistence.sledita pa Coentrao z dvema in Marcelo z eno asistenco. Marcelo je še eno podajo, katere rezultat je bil zadetek, prispeval še v Ligi prvakov.

NAJVEČ ASISTENC S STRANI BRANILCEV V LA LIGI
EKIPA ASISTENT IN ŠTEVILO ASISTENC SKUPAJ
Real Madrid Arbeloa (3), Ramos (3), Coentrao (2), Marcelo 9
Barcelona Abidal (2), Adriano (2), Alves (2) 6
Valencia Jordi Alba, Bruno, Miguel 3
Athletic Bilbao Iraola (2), Amorebieta 3
Villarreal Zapata, Catala, Marchena 3
Espanyol Forlin, Didac Vila 2
Real Sociedad C. Martinez, Demidov 2
Atletico Madrid Godin, Filipe Luis 2
Getafe Miguel Torres, Varela 2
Betis Chica (2) 2
Zaragoza F. Meira, Efrain Juarez 2