X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid z največ zmagami v konkurenci najmočnejših evropskih lig

Real Madrid vodi na lestvice La Lige in je trenutno tudi najboljša ekipa v Ligi prvakov, kjer je zabeležil štiri zmage na štirih tekmah, kar ni uspelo nobeni drugi ekipi. Podatek, ki kaže na odlične igre belega baleta je tudi ta, da je Real Madrid dosegel največ zmag skupaj v domačem prvenstvu in v evropskih tekmovanjih, potem ko je do sedaj zabeležil 13 zmag na 15 tekmah.

Real Madrid je na dosedanjih enajstih ligaških tekmah zabeležil devet zmag, sedem od njih so dosegli v zadnjih sedmih zaporednih krogih, s čimer so se beli zavihteli na vrh La Lige, ob enem pa ima beli balet tudi najboljši napad lige s največ dosežnimi zadetki in tudi asistencami. Igralci kraljevega kluba so odlični tudi na individualni ravni, saj Cristiano Ronaldo, Higuain in Benzema sestavljajo najučinkovitejši napadalni trio, Di Maria pa je igralec, ki je zbral največ asistenc.

Številke so impresivne tudi v Ligi prvakov, kjer so beli trenutno najuspešnejša ekipa med vsemi 32 sodelujočimi ekipami. Po štirih tekmah Real Madrid vodi v skupini D s štirimi zmagami na štirih tekmah, pri tem pa je dosegel 10 zadetkov ter ni prejel še nobenega.

Real Madrid je tako ekipa z največ zmagami med vsemi ekipami iz najmočnejših evropskih lige, če seštejemo zmage domačega prvenstva in zmage v evropskih tekmovanjih, saj je zabeležil 13 zmag. Najbližje Real Madridu sta po številu zmag angleški Manchester City in nemški Bayern Munchen, ki sta oba zbrala 12 zmag. Sledijo pa PSG z 11 zmagami ter Udinese in Milan z osmimi zmagami.

EKIPE Z NAJVEČ ZMAGAMI V DOMAČEM IN EVROPSKEM TEKMOVANJU SKUPAJ
Ekipa Št. zmaga v ligi Št. zmag v Ligi prvakov / Evropski ligi SKUPAJ
Real Madrid 9 4 13
Manchester City 10 2 12
Bayern Múnchen 9 3 12
PSG 9 2 11
Udinese* 6 2 8

*Milan ima enako število zmag