X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je spregovoril za medije dan pred dvobojem Lige prvakov proti zagrebškemu Dinamu.

“Trenutno smo vodilna ekipa skupina in želimo se uvrstiti v naslednji krog tekmovanja kot vodilna ekipa. Ne vemo pa, če nam bo prvo mesto v skupini kaj pomagalo v nadaljevanju. To ti daje bolj teoretično prednost. Igrali bomo na zmago, da bi dosegli čim več zadetkov in da bi zabavali ljudi. Veseli smo, da navdušujemo navijače, ko zmagujemo naše tekme.”

“Jutrišnja tekma nam ne predstavlja nobene nevarnosti, saj v primeru poraza ne bomo izpadli, vendar pa bo težko, ker smo na naši prvi tekmi proti Dinamu uporabili našo najboljšo ekipo in zmagali le z 1-0. So hrvaški prvaki in imajo trenutno 10 točk več kot drugo uvrščena ekipa v hrvaški ligi. Moram narediti nekaj sprememb v moji ekipi, pa ne zato, ker mislim, da je pred nami lahka tekma, ampak zato ker je kar nekaj mojih varovancev zelo utrujenih.”

“Proti Valencii smo se tako veselili zmage, ker so težak nasprotnik. Morali bi bili veseli glede našega praznovanja zmage, saj se ne praznuje tako na normalnih tekmah proti normalnem nasprotniku. Naše zadetke smo praznovali čustveno in s ​​spoštovanjem. Zdi se, da ljudje mislijo, da smo arogantni, ko ne praznujemo zadetka, vendar pa tako mislijo tudi, ko ga praznujemo. Tisti, ki so kdaj igrali nogomet ali pa so vodili katero od ekip vedo, da so takšna praznovanja produkt trpljenja in značaja igralcev. Moji varovanci so bili utrujeni od samega začetka in praznovanje ni nikoli napad nikomur. Odigrali smo fantastično tekmo na Mestalli.”

“Ne morem potrditi prve postave, ker moji igralci še vedno ne vedo nič o tem. To je moje osnovno načelo, da so oni tisti, ki jo prvi izvedo. Do sedaj so bili štirje igralci, ki so v letošnji sezoni opravili intervjuje na novinarski konferenci pred tekmo Lige prvakov in vsi štirje so začeli tekmo v prvi postavi, tako da mi logika narekuje, da bo Nuri Sahin jutri eden od igralcev prve postave. Lass lahko igra na vsakem položaju in pri tem opravlja svoje delo dobro. Ima odličen karakter in je igralec prve postave. jutri bo ponovno igral.”

“Kaka še vedno negativne občutke in zato ne želimo, da bi ti postali še kaj več. Carvalho je v redu gledano iz čustvenega vidika. Ne bo bil pripravljena za derbi, vendar pa niti ne verjamemo, da bo bil pripravljen v naslednjem tednu. Di Maria se bo postopoma v kratkem ponovno pridružil ekipi in če bo pripravljen do vikenda, bo to samo to.”

“Ne vem, če se bo Ramos spet igral kot desni bočni branilec. Vse je odvisno od okoliščin in situacij. Ne bo problem ga postaviti na ta položaj, če bomo imeli veliko centralnih branilcev, ki so pripravljeni na tekmo. Zaenkrat opravlja svoje delo fenomenalno v osrčju obrambe.”