X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid bo danes odigral svojo 1500. uradno tekmo na Santiago Bernabeu

Real Madrid se bo nocoj ob 20:45 pomeril z Dinamom iz Zagreba, kar bo že 1500. uradna tekma belega baleta na stadionu Santiago Bernabeu. Poseben jubilej, ki si ga Real Madrid želi praznovati s še peto zmago v letošnjem skupinskem delu Lige prvakov, s čimer bi Real ostal še naprej edini klub v konkurenci, ki bi zmagal na vseh tekmah.

14. decembra 1947 je bil dan, ko je bil odprt stadion, ki je bil takrat znan kot Chamartin, njegovo uradno ime pa je bilo Estadio del Real Madrid Club de Futbol (Stadion Real Madrid Football Club). Prvi nasprotnik belih, ki je zaigral na stadionu je bila portugalska ekipa Os Beleneses in sicer je šlo za prijateljsko tekmo, ki jo je Real Madrid dobil z rezultatom 3-1.

Prvo uradno tekmo na stadionu, ki se danes imenuje po nekdanjem igralcu, trenerju in predvsem odličnemu predsedniku, Santiago Bernebeu, so beli odigralo 28. december 1947 in sicer je bila to ligaška tekmo proti Athletic Bilbaou, ki so jo beli dobili s kar 5-1.

Od takrat naprej je Real Madrid odigral 1088 tekem v La Ligi, 178 v Copa del Rey, 208 v evropskih tekmovanjih, 11 v španskem superpokalu in 13 v drugih tekmovanjih, kar znese skupaj 1499 tekem, na katerih so lahko navijači belega baleta uživali ob gledanju najboljših igralcev vseh časov, ki so igrali v Real Madridu in slavili veliko lovorik.

URADNE TEKME REAL MADRIDA NA SANTIAGO BERNABEU
La Liga Copa del Rey Evropska tekmovanja španski superpokal Ostale tekme Skupaj
1089 178 208 11 13 1499