X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je na tiskovni konferenci po tekmi izrazil svoje zadovoljstvo z zmago 6-2 proti Dinamu Zagreb.

“Videl sem svojo ekipo, ki je bila lačna zmage. Mnogo ekip in igralcev ne spoštuje spektakla nogometne igre, ko igrajo na samo eno točko, toda moji varovanci so bili osredotočeni in motivirani, da prikažejo dobro in hitro igro. Bili smo zelo dobri.”

“Tisti igralci, ki so na tej tekmi začeli v prvi postavi igrajo manj, ker ostali igrajo zelo dobro, vendar pa sem vedel na podlagi njihovega dobrega dela, da se bodo dobro odrezali. Zelo dobro delo moraš opraviti, če hočeš igrati tako dobro, kot so oni igrali in to zame ni bilo nobeno presenečenje. Pomembno je, da smo vsi uživali. Igralci, ki so bili na klopi z mano, so zelo uživali v predstavi svojih soigralcev.”

“Moji igralci imajo pravico narediti kakšno napako. Nekateri so bili utrjeni in v takšnih primerih hitro pride do padca koncentracije. Prav tako pride do padca koncentracije, ko že vodiš s 6-0, to je povsem normalno. Kar je pomembno je to, da smo se uvrstili v naslednji krog tekmovanja s petimi zaporednimi zmagami in da smo edina ekipa, ki ima 15 osvojenih točk, poleg tega pa smo dosegli tudi veliko zadetkov.”

“Prilagajamo se okoliščinam in tekmam. Všeč mi je bila predstava Granera in Altintopa. Khedira je tokrat počival, vendar pa prav tako kaže dobre predstave, enako pa tudi Lassana. Imamo izbiro in odgovore na vse težave, ki se lahko pojavijo med sezono.”

“Benzema in Higuain sta oba zelo dobra in zato lahko rečem, da imamo dva fantastična napadalca. Karim lahko tudi igra številko “10”, ali pa na krilu. To je tudi razlog, zakaj oba igrata na vsaki tekmi, včasih skupaj ali pa menjata drug drugega. Oba sta fantastična.”

“Şahin ima praktično šele sedaj priprave pred sezono. Normalno je imeti te priprave poleti, vendar pa jih ima on sedaj šele novembra. Zaradi tega mu tudi primanjkuje nekaj kondicije in uigranosti, kar je tudi razlog, da seveda ni mogel igrati tako intenzivno. Pokazal je nekaj tiste svoje kvalitete, ki jo zagotovo ima, vendar pa so priprave vedno le priprave. Zlo je trpel, ko je bil poškodovan in ta tekma mu bo prišla zelo prav pri dvigu samozavesti. Okrepili smo se z najboljšim igralcem lanske Bundeslige. Njegov razvoj smo spremljali zelo dolgo časa in tako še ni na nivoju iz lanske sezone, kar pa je povsem normalno. Preprosto potrebuje čas. Sprva smo mislili, da bo manj igral, vendar pa smo nato videli, da ima popoln nadzor nad tekmo in tako sem mu rekel, da je pripravljen odigrati vseh 90 minut.”

“Cristiano je odigral dve zelo težki v dodatnih kvalifikacijah v dresu Portugalske in je nato dobro igral še proti Valencii. Zelo trdo je delal in zato je razumljivo, da dobi en dan počitka. Govorila sva pred tekmo in sem mu povedal, da ne smemo izgubiti in da če rezultat še vedno ne bo razrešen v prvih 45. minutah, potem je možnost da bo igral. Takoj, ko smo dosegli četrti zadetek, mi je rekel, da ve, da ne bo igral.”

“lani sem pokazal svoje skrbi glede zdravja Abidala, kot vsakdo drug in tako bom storil tudi letos glede Tita Vilanova, pomočnika trenerja pri Barceloni. Želim si, da se bo hitro vrnil k svoji družini in nogometu, poleg tega pa si ga želim 10. decembra videti na klopi popolnega zdravja, kjer ga bom z veseljem pozdravil.”