X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 6-2 Dinamo Zagreb

imageshack.us

Real Madrid potrebne le devet minut, da je dosegel tri zadetke ter s tem razrešil vse dvome o zmagovalcu na tekmi skupinskega dela Lige prvakov proti Dinamu Zagreb. Sahin je dočakal svoj prvi debi v začetni postavi na tekmi, kjer so beli prikazali odlično predstavo in kjer se je nasprotnik kraljevega kluba komaj lahko še boril nazaj.

Na 1500. uradni tekmi Real Madrida na Santiago Bernabeu so Casillas, Pepe, Cristiano Ronaldo in Khedira spremljali s klopi, vendar pa je bila kljub temu spremenjena prva postava kraljevega kluba lačna zadetkov in dokazovanja. Vse to so varovanci Joseja Mourinha dokazali že v prvih devetih minutah tekme, ko so dosegli kar tri zadetke, kar je belim sploh prvič uspelo v Ligi prvakov. Prvi šok so gostje iz Zagreba doživeli že v 2. minuti, ko je bil po podaji Özila z natančnem strelu Benzemaja, Kelava povsem brez moči. Le štiri minute pozneje se je Karim Benzema znašel v vlogi asistenta, z roba kazenskega prostora pa je natančno streljal Jose Callejon. V deveti minuti je na sceno stopil tudi Gonzalo Higuain, ki je najprej iz igre vrgel Dinamovega branilca, nato pa še z lepim lobom premagal zagrebškega vratarja. Varovanci Joseja Mourinha so si vzeli nekaj odmora in znižali ritem igre tako, da so razširili svojo igro ter zadrževali posest žoge, medtem ko je Dinamo komaj kaj spravil žogo iz svoje polovice. V 20. minuti se je po strelu Higuaina, ki ga je Kelava odbil, na pravem mestu znašel Özil, ki je z natančnim strelom še povišal prednost belega baleta. Real je do konca tekme dominiral v vseh pogledih nogometne igre in imel tudi še nekaj priložnosti za zadetek, vendar pa do novega zadetka ni prišlo, kar gre zahvala predvsem Kelavi, ki je nekajkrat odlično posredoval. Na drugi strani pa Antoni Adan, ki je tokrat dobil priložnost med vratnicama Reala, je bil praktično brez dela, saj Zagrebčanom v prvih 45 minutah ni uspelo niti enkrat samkrat streljati v okvir njegovih vrat.

Že na začetku drugega polčasa je Jose Mourinho takoj posegel po menjavah, potem ko so iz igre odšli Ramos, Özil in Xabi Alonso, namesto njih pa so vstopili Granero, Raul Albiol in Hamit Altintop. Kljub menjavam pa se “stroj” Real Madrida ni zaustavil, saj je Callejon v 49. minuti še enkrat premagal Kelavo, ki se po lepi podaji Varana sam znašel pred gostujočim vratarjem. Real je še naprej nadaljeval z napadi in samo čakala, da se bodo igralci Dinamu utrudili, medtem pa je Dinamo znova reševal Kelava, potem ko sta poskušala Higuain in Callejon. V 66. minuti je sledila fantastična akcija Higuaina in Benzemaja, kjer je Higuain s fantastično podajo s peto na robu kazenskega prostora zaposlil Benzemaja, francoski napadalec pa je nato rutinirano zadel za vodstvo Reala 6-0. Na ta način je Real Madrid dosegel svojo najboljši strelski rezultat v Ligi prvakov po tekmi proti Genku iz sezone 2002/03. Potem, ko so vsi že mislili, da bo kraljevi klub dosegel še kakšen zadetek, je Dinamo v 81. minuti sam dosegel zadetek iz svoje prve priložnosti, potem ko je z glavo po podaji Ibaneza zadel Beqiraj. Beli so takoj želeli odgovoriti in bi skoraj še enkrat zadeli preko Benzemaja, čigar spektakularen strel s škarijcami je končal le v prečki. Na drugi strani je v 90. minuti tekme Tomečak dosegl še drugi zadetek Dinama, vendar pa je bil to samo lepotni popravek pri veličastni zmagi belega baleta. Beli so si z zmago tudi že zagotovili prvo mesto v skupinskem delu, kjer morajo varovanci Mourinha odigrati še tekmo proti Ajaxu v Amsterdamu.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Alan Kelly (IRS)
Real Madrid 6-2 Dinamo Zagreb
Benzema 2., 66., Callejon 6., 49., Higuain 9., Özil 20.; Beqiraj 81., Tomečak 90.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us