X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je na današnji novinarski konferenci analiziral jutrišnji derbi proti Atletico Madridu.

“Ljudje, ki mislijo, da bomo na derbiju zmagali z lahkoto, se motijo. Zadovoljen bi bil že z zmago 1-0. S tem se ukvarjam že veliko časa in vem, da statistika ter tradicija na derbijih ne igrata nobene vloge. Derbiji so derbiji in tudi ta bo nekaj posebnega. Pričakujem, da bo Atletico Madrid prikazal odlično predstavo. Moji igralci se zavedajo, da se na takih tekmah lahko zgodi karkoli. Naš namen je zmagati, dobro igrati ter pripraviti spektakel gledalcem.”

“Xabi Alonso je zelo pomemben igralec in zato igra večino časa. Počuti se močnega in njegova biološka starost v večini primerov ni pomembna. Igral je 45 minut na prejšnji tekmi in na derbiju ne bo poizkušal izsiliti rumenega kartona, saj je za nas pomembna vsaka tekma. Prav tako pa so igralci Real Madrida edini, ki ne smejo namensko dobiti kartona. Ne bom šel dlje od tega, da je nezamenljiv. On je tisti, ki uravnoteži to ekipo, poleg tega pa tudi ni več otrok. Ker sam nameravam trenirati še nadaljnjih 30 let, sem mu že povedal, da se bova v prihodnosti še srečala kot trenerja.”

“Želim si, da bi Benzema in Higuain ohranila trenutno formo do konca prvenstva in da bi imel vedno težave s tem, katerega postaviti v prvo enajsterico. Oba sta fantastična igralca in oba sta v odlični formi. S tem, ko oba igrata tako dobro, me postavljata v neko pozitivno negotovost. Vesel sem, da imam te dvome.”

“Vsak trener si tekmo začrta na svoj način. Nisem v položaju, da bi lahko kritiziral pristop Gregoria Manzana. Kot oboževalec filmov, si ne bi kupil karte za predstavo, za katero režiser reče, da ni dobra. Poskušali bomo igrati na najboljši možen način. Pripravljali smo se kot vedno, ampak nikoli se ne ve kaj se bo zgodilo.”

“Razlika v točkah med obema ekipama kaže, da se Atletico ne bo boril za naslov, vendar pa imajo dovolj močno ekipo, da se uvrstijo v Ligo prvakov in da se v prihodnjih sezonah vključijo tudi v boj za naslov prvaka. Dobre skupine se lahko spremenijo v dobre ekipe in pričakujem, da nam bo jutri nasproti stala dobra ekipa. Na voljo imam najboljša dva napadalca. Falcao je očitno zelo dober, ampak če me vprašate koga si želim v ekipi za naslednjo sezono, je moj odgovor še vedno Benzemaja in Higuaina.

“Rad imam težave s sestavljanjem začetne enajsterice. Kaka ne bo igral, vendar pa se počasi vrača. Zaradi poškodbe še vedno čuti manjše bolečine. Drugače že trenira na igrišču in mislim, da bo v torek že začel normalno trenirati z ekipo.”