X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ronaldo, Higuain & Benzema so dosegli vse prve zadetke na tekmah La Lige

Kadarkoli je v tej sezoni Real Madrid dosegel prvi zadetek na tekmah La Lige, ga je dosegel ali Higuain, ali Cristiano Ronaldo, ali pa Benzema. Omenjeni trije napadalci so si tako med seboj razdelili deset prvih doseženih zadetkov v španskem prvenstvu na prvih 12. tekmah sezone, potem ko ekipi ni uspelo doseči zadetka le na tekmi proti Levanteju in Racingu. Največ prvih zadetkov je dosegel Higuain in sicer štiri, medtem ko sta Ronaldo in Benzema oba dosegla po tri prve zadetke na ligaških tekmah.

Trije napadalci Real Madrid so v letošnji sezoni postali že pravi strokovnjaki za doseganje prvega zadetka na tekmi, potem ko so Ronaldo, Higuain in Benzema skupaj dosegli vseh deset prvih zadetkov kraljevega kluba. Cristiano Ronaldo je tako dosegel prvi zadetek pri zmagi Real Madrida s 6-2 proti Zaragozi na La Romaredi. Enako je prvi zadetek dosegel še pri zmagah s 6-2 in 7-1 nad Rayo Vallecanom in Osasuno na Santiago Bernabeu, kjer je me drugim obema ekipa zabil na koncu hat-trick.

Benzema je dosegel prvi zadetek na treh od šestih tekmah, ki jih je začel v prvi postavi (50%) in sicer je zadel prvi zadetek proti Getafam (4-2) in Villarrealu (3-0) v Madridu, ter proti Valencii na Mestalli (3-2).

Higuain je v dosedanjem poteku letošnje sezone že na štirih tekmah dosegel prvi zadetek, najbolj pomemben pa je zagotovo bil tisti zadetek na tekmi proti Real Sociedadu na Anoeti, ki je belim prinesel tri še kako pomembne točke (1-0). Argentinec je prav tako s prvim zadetkom prebil led na tekmi proti Espanyolu v Barceloni (0-4), proti Betisu v Madridu (4-1) in proti Malagi na La Rosaledi (4-0). Sicer pa je Higuain dosegel zadetek na kar sedmih dosedanjih tekmah La Lige, kar pomeni, da je dosegel zadetek na največ tekmah španskega prvenstva.

Ronaldo, Benzema in Higuain so v tej sezoni skupaj dosegli kar 30 od 42. zadetkov Real Madrida v La Ligi. Na treh tekmah La Lige pa so se vsi trije vpisali med strelce in sicer je bilo to na tekmi proti Getafam (3. krog), proti Rayu Vallecanu (6. krog) in proti Osasuni (12. krog).