X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Xabi Alonso praznuje 30. rojstni dan

Danes svoj 30. rojstni dan praznuje Xabi Alonso. Svetovni in evropski prvak v dresu Španije, je v lanski sezoni z Real Madridom osvojil naslov Copa del Rey, poleg tega pa ima v svoj strelski najboljši začetek sezone v letošnjem letu, ko je dosegel kar dva zadetka na prvih treh uradnih tekmah sezone. Vezist Real Madrid je tudi ta teden osvojil nagrado GQ za najboljšega športnika leta.

To je tretja sezona Xabija Alonsa v Real Madrid in sedaj že lahko rečemo, da je motor Real Madrida. Njegove spretnosti razigravanja soigralcev je več kot očitna, poleg tega pa je dober tudi pri doseganju zadetkov. Vezist je na tekmi proti Racingu na El Sardinero odigral že svojo 100. tekmo v dresu Real Madrida, poleg tega pa je v letošnji sezoni tudi igralec, ki mu je Jose Mourinho namenil največ igranega časa, saj je do sedaj odigral že 1626 minut (1110 v La Liga, 421 v Ligi prvakov in 95 v španskem superpokalu). Vse to samo potrjuje to, kako pomemben je za ekipo Joseja Mourinha, saj je zbral več igralnih minut celo kot kapetan Iker Casillas (1592 minut).

NASTOPI XABIJA ALONSA ZA REAL MADRID
SEZONA ŠT. TEKEM GOLI
2009/10 41 3
2010/11 52 1
2011/12 19 2
SKUPAJ 112 6

V imenu slovenske Real Madrid navijaške skupnosti, želimo Alonsu še veliko dobrih tekem in veliko uspehov v dresu Real Madrida. Feliz Cumpleaños Xabi!