X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Di Maria že pri 29. asistencah v dresu Real Madrida

Angel di Maria ima ob svojem imenu zapisano spektakularno statistiko v dresu Real Madrida, še posebej pri asistencah oz. podajah katerih rezultat so zadetki. Di Maria, ki je trenutno z devetimi asistencami tudi prvi asistent La Lige, je na 70. tekmah v belem dresu zbral že 29 asistenc, kar pomeni, da v povprečju na vsako dobro drugo (2.41) tekmo prispeva po eno podaji katere rezultat je nato zadetek enega od njegovih soigralcev.

Argentinec je prav tako odličen v letošnji sezoni, ko je na samo enajstih ligaških tekmah zbral že devet asistenc in zadetek. Če je v lanski sezoni v ligi prispeval po eno asistenco na vsake 219 minut, pa je v letošnj isezoni to povprečje veliko boljše, saj v povprečju prispeva eno asistenco na vsake 80 minut.

ASISTENCE ANGELA DI MARIE
SEZONA TEKMOVANJE ŠT. ASISTENC
2010/11 La LigA 11
2010/11 Copa del Rey 6
2010/11 Liga prvakov 3
2011/12 La Liga 9
SKUPAJ 29

Od teh 29. asistenc jih je največ izkoristil Cristiano Ronaldo, saj je Portugalec po podajah Di Marie dosegel osem zadetkov. Najboljši primer odličnega sodelovanja med Argentincem in Portugalcem je nedvomno zadetek Ronalda v finalu Copa del Rey proti Barceloni. Ti za Ronaldom sta že Higuain in Benzema, ki sta oba zadela po sedmih zadnjih podajah Di Marie. Omenjeni trojici pa nato sledi Marcelo, z dvema uspešno realiziranima podajama Argentinca, medtem ko so Ramos, Pepe, Kaka, Özil in Adebayor izkoristili po eno podajo Di Marie.

IGRALCI, KI SO IZKORISTILI 29 ASISTENC DI MARIE
IGRALEC ŠT. PODAJ PO KATERIH JE PADEL ZADETEK
Cristiano Ronaldo 8
Higuain 7
Benzema 7
Marcelo 2
Kaka 1
Sergio Ramos 1
Pepe 1
Özil 1
Adebayor 1