X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Xabi Alonso

Xabi Alonso je na javnem dogodku La Gule spregovoril o sobtni tekmi proti Sporting Gijonu.

“Dobro se počutimo in imamo za seboj fantastično serijo. Dosegamo odlične rezultate in prav tako zelo dobro igramo. Naša edina skrb je dobro opravljanje svojega dela. Če nam bo to uspelo, bomo imeli več možnosti, da bomo zmagali naše tekme. Imam veliko spoštovanje do Sportinga na njihovem stadionu, ker vem, da potrebujejo točke in tudi mi verjamemo, da je vsaka točka zelo pomembna.”

“Nobenega dvoma ni, da na kolektivni ravni delamo dobro in da imamo od tega tudi vsi koristi na individualni ravni. Ne vem, če je to moja najboljša sezona, vendar pa sem zadovoljen s tem kako se stvari odvijajo za ekipo. Tekom sezone bo čas še za številne uspehe in tudi kakšen padec bo prišel, a želimo si, da bi jih bilo kar najmanj. Zelo sem vesel, da je ekipa naredila korak naprej. Vse bolj napredujemo in odlično sodelujemo na igrišču. Ne bomo se ustavili, saj sezona še zdaleč ni končana.”

“Cristiano Ronaldo danes ni treniral z nami. Ne vem, če bo pripravljen do tekme v Gijonu. Počakajmo, pa bomo videli, ali mu bo uspelo. Upam, da bo lahko igral v soboto, čeprav danes ni treniral z nami. Udarec, ki ga je dobil proti Atleticu je bil zelo grob, vendar pa poškodba na srečo ni tako huda, kot bi lahko bila. Vemo in se zavedamo, da je nogomet šport z veliko kontakta, kjer včasih dobiš udarce, vendar pa jih velikokrat dobiš nenamerno. Sprejemamo to in sam mislim, da ni potrebe, da bi o tem še naprej razpravljali.”

“Psihično se počutim dobro, vendar pa ne bom mogel igrati na El Molinonu zaradi dosežene kvote petih rumenih kartonov. Sam poskušam uravnotežiti svoja prizadevanja in kljub temu, da igram veliko, se poskušam dobro spočiti in pripraviti na tekme. Ta teden bom izkoristil za dobre treninge in počitek.”

“Naš trener se bo odločil, kaj bo storil na El Clasicu in on bo pripravil ekipo tako, kot bo to za ta dan najbolje. Sedaj razmišljamo le o sobotni tekmi v Gijonu. Sledila bo tekma v Amsterdamu in šele na to bo na vrsti El Clasico.”