X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predstavitev knjige “Iker Casillas: La humildad del campeon”

Fundacija Real Madrid je danes v predsedniškem balkonu stadionu Santiago Bernebeu predstavila knjiga “Iker Casillas: La humildad del campeon” (Iker Casillas: Skromnost prvaka). Predstavitve se je udeležil predsednik Florentino Perez, častni predsednik Alfredo di Stefano, avtor Enrique Ortego, izvršni podpredsednik fundacije Real Madrid Enrique Sanchez, generalni direktor Everest Publishing Sandra Lopez in Iker Casillas.

“Ni enostavno ostati skromen in ob enem lačen naslovov, potem ko nekdo osvoji vse to, kar je osvojil Casillas,” je dejal Florentino Perez v svojem uvodu, “On je najboljši vratar v tej državi in v ​​zgodovini Real Madrida. Zahvaljujemo se vam za predanost in lojalnost klubu. Moramo osvojiti še več naslovov, uresničiti sanje in izzive in da to nam bo lažje doseči z vašo pomočjo.”

“Iker hvala, ker ste mi odprli svoja vrat za mene do svojih spominov in do svojega brezmejno dobrega srca,” je dejal avtor knjige Ortego, “Vi ste kapetan kapitanov in 420 strani te knjige niso dovolj za opis nekoga, ki je osvojil toliko veliko in doživeli tako neverjetno stvari. Življenje Casillasa je dobro povzeto že v samem naslovu te knjige: »Skromnost prvaka«.”

“Iker je zbral rekordno število nastopov za Španijo,” je dodal Perez, “in njegova kariera je pojem odličnosti. Njegova osebnost ga naredi ena izmed najbolj priljubljenih nogometašev na svetu. Prav zaradi tega je osvojil tudi naslov Lige prvakov za naklonjenost.”

Pod budnim očesom soigralcev Granera, Callejona, Adana, nekdanjih soigralcev kot so Bodo Illgner, direktor za institucionalne odnose Emilio Butragueño in nogometnega direktorja Miguel Pardeza, je Florentino Perez pojasnil: “Casillas je vzor otrokom, kar je velika odgovornost.”

Vidno ganjen Iker se je zahvalil za takšno podporo. “Zahvaljujemo se vam za vse te prijazne besede in uvodu Florentina. Mene obkroža moja narava in velika družina Madridisma. Nisem zares razumel, zakaj naj bi bila napisana knjigo o meni, ker sem še vedno aktiven in verjamem, da bi morale biti moje zasluge napisane v časopisih in ne v knjigah, vendar pa sem zadovoljen s končnim rezultatom.”