X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred tekmo proti Sproting Gijonu, na novinarski konferenci spregovoril o naslednji ligaški tekmi Real Madrida.

“Kar smo izkusili proti Atleticu ni bila agresivnost. Sam imam rad agresivnost. Vemo kaj nas čaka jutri v Gijonu in zato bo to težka tekma, tako kot je bila že lansko leto in še leta poprej.”

“Imamo tri točke prednosti pred drugo uvrščeno ekipo in zato smo motivirani in bomo poskusili zmagati jutrišnjo tekmo. Vem, da bi bilo povsem normalno, če bi zgubili ali remizirali to tekmo in zato to ne bi bilo preveč dramatično. Vse to je del prvenstva. Zelo težko je praktično zmagati vsako tekmo v tako težkih tekmovanjih. Poskusili bomo obdržati prednost treh točk pred El Clasicom, vendar pa trenutno razmišljam samo o naših tekmah z Gijonom in Ajaxom, saj želim zadnjo tekmo igrati z igralci, ki ne bodo igrali jutri, tako da bi lahko spočil določene igralce in ob enem dal priložnost za igranje tudi tistim, ki ne dobijo veliko priložnosti. Pripravljali smo se samo na našo tekmo proti Sportingu in na nič drugega.”

“Kaj vam lahko povem o rumenem kartonu Piqueja? Mislim, da je mnenje bolj uglednih ljudi iz sveta prava in športa, kot so Blatter, Platini in vas novinarjev, veliko bolj zanimivo od mojega lastnega mnenja.”

“Povsem normalno je, da branilec poskuša zaustaviti napadalca s prekrškom in ob enem je prav tako težko branilcu odigrati brez napake celotnih 90 minut. Zaradi tega so tukaj rumeni in rdeči kartoni ter sodniki.”

“Ta teden smo trenirali zelo dobro. Za nas je to bil nekoliko nenavaden teden, saj običajno nimamo celega tedna, da se pripravimo na tekmo. Imeli smo dovolj časa, da smo se pripravili za jutrišnjo tekmo. Xabi Alonso je pomemben igralec, vendar pa bo tokrat moral nekdo drug prevzeti njegovo mesto. Kdor koli pač bo to, bo dobro odigral, saj so vsi igralci v Real Madridu dobri. Ni želim, da bi bilo neigranje Xabija velika novica in tega tudi ne želim utemeljevati po tekmi. Te stvari se dogajajo v tem prvenstvu.”

“Za Kakajem je dober teden, v katerem je zelo dobro treniral. Jutri bo na klopi in ga v nadaljevanju imam tudi namen poslati na igrišče. Proti Ajaxu bo začel v prvi postavi, tako da se znova privadi na dinamiko ekipe. Do sedaj je bil zelo pomemben igralec za nas. Sahin ima v tem času neke vrste priprave pred sezono, ki pa se bližajo svojemu koncu. Je pripravljen na igranje in je tako že proti Dinamu odigral 90 minut. Verjamem in upam, da bo Arbeloa lahko igral proti Ajaxu. Jutri ne bo igral, vendar pa pričakujemo, da se bo ponovno pridružil ekipi na treningu že v nedeljo.”

“Do sedaj sem že kar ob nekaj priložnostih omenil, da so moje druge sezone v ekipah vedno boljše od mojih prvih, vendar pa to ni splošno pravilo. Vesel sem, ker mi všeč rezultati, ki smo jih dosegli in tudi način s katerim smo prišli do njih. Prav tako mi je tudi všeč tudi individualni in kolektivni napredek ekipe, ki smo ga naredili. Stvari jemljemo počasi in upamo, da bomo še naprej napredovali tudi v naslednji sezoni.”