X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sporting Gijon 0-3 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je z odliko opravil svojo nalogo v Gijonu in z zmago proti Sportingu dosegel svojo 14. zaporedno zmago, potem ko so zadeli Di Maria, Cristiano Ronaldo in Marcelo. Beli so dominirali čez celotno tekmo kljub odsotnosti Xabija Alons in s tem dokazali, da so v odlični formi le en teden pred težko pričakovanim El Clasicom.

Jose Mourinho je na mesto kaznovanega Xabija Alonsa postavil v prvo postavo Lassa, medtem ko je Fabia Coentraa postavil na mesto desnega bočnega branilca. Portugalski trener na klopi belega baleta je vedel, da bo Sporting igral trdo in grobo igro, ki naj bi utrudila njegove varovance. Domači so tako večino časa ostali na svoji polovici igrišča in čakali Madridiste, da bi le te naredile napako, zaradi česar Real tudi ni imel veliko prostora za razigravanje in zato je bilo v konici napada Higuainu težko najti luknjo v obrambi domačih. Nobena ekipa ni imela lepše priložnosti za zadetek, vse dokler Di Maria ni v 19. minuti lepo streljal, a je zadetek z obrambo preprečil Juan Pablo. Beli so še naprej prevladovali, vendar pa jim še naprej ni uspelo doseči zadetka. Nato pa je v 35. minuti Angel di Maria ukradel žogo Damianu Suarezu, se sprehodil v kazenski prostor in ko so vsi pričakovali, da bo z podajo zaposlil katerega od svojih soigralcev, s strelom iz mrtvega kota presenetil Juana Pabla ter zatresel malo mrežico Asturijcev. Prijeti zadetek je prisilil domače, da začnejo bolj napadati Realova vrata in zato niso več igrali svojega zelo obrambno naravnanega sistema igre. Domači Sporting si je tako pripravil tudi nekaj priložnosti, vendar pa je Casillas z lahkoto obranil njihove strele in tako je Real odšel na odmor z minimalnim vodstvom.

V drugem polčasu domači niso več pretirano tvegali in so iskali možnosti za napad po napakah Real Madrida in ne na podlagi lastnih prizadevanj. Botia je imel najlepšo priložnost za domače v 60. minuti po strelu z glavo, vendar pa je zgrešil cilj. V 65. minuti se je še enkrat izkazal Di Maria, tokrat s fantastično podajo v prostor, pri čemer je zaspala domača obramba, Cristiano Ronaldo pa je v zaključku akcije preigral domačega vratarja Juana Pabla ter povišal prednost belega baleta. To je bil že 17. zadetek Portugalca v letošnjem španskem prvenstvu. V nadaljevanju je Preciado z menjavami poskušal znižati prednost Reala, vendar pa so stvari dejansko začeli postajati slabše za domače. Higuain bi skoraj dosegel tretji zadetek Reala, potem ko se je znašel v situaciji ena na ena z domačim vratarjem (71′), vendar pa je bil pri tem uspešnejši slednji. Tri minute kasneje je Jose Mourinho v igro poslal Raula Albiola namesto Di Marie, ki je bil brez dvoma prvo ime tekme. Še dve minuti kasneje je Higuain svoje mesto na igrišču prepustil Benzemaju. Preostanek tekme je bil dokaj enostaven za Real, saj vrata Casillasa praktično niso nikoli bila ogrožena, še lažje delo pa je Realu pripravili Eguren, ki je v 80. minuti prejel še drugi rumeni karton in s tem predčasen odhod v slačilnico. V 81. minuti je prvič po poškodbi znova zaigral tudi Kaka, ki je prišel v igro namesto Özila in nato v zaključku tekme imel še priložnost za zadetek, vendar pa je Juan Pablo odbil njegov strel v kot. Lepo priložnost za zadetek je imel pred koncem tudi Benzema. Kar ni uspelo Kakaju in Benzemaju, pa je nato v 92. minuti uspelo Marcelu, ki je najprej preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa pod prečko poslal žogo v mrežo ter tako postavil piko na i novi zmagi Real Madrida.

Stadion: El Molinón (Gijon)
Sodnik: Iturralde González
Sporting Gijon 0-3 Real Madrid
Di Maria 35., Ronaldo 65., Marcelo 92.
RK: Eguren 80./Sporting

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us