X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid se je 15 zaporednih letih uvrstil v izločilne boje LP

Real Madrid je s petimi zmagami na petih dosedanjih tekmah letošnje sezone skupinskega dela Lige prvakov zaenkrat najboljša ekipa v celotni konkurenci 32. evropskih ekip. Beli so si s temi zmagami že zagotovili napredovanje v izločilne boje kot vodilna ekipa skupine. Real Madrid je s tem postal tudi edina ekipa, ki se ji je kar 15 zaporednih let uspelo uvrstiti iz skupinskega dela v izločilne boje Lige prvakov.

Beli balet je najboljša ekipa v letošnji Ligi prvakov, potem ko so v skupini D skupaj z Ajaxom, Olympique Lyonom in Dinamom Zagreb na dosedanjih petih tekmah dosegli prav toliko zmag ter pri tem dosegli največ (16) in prejeli najmanj zadetkov (2). Tekmo pred koncem skupinskega dela so si beli že zagotovili napredovanje v izločilne boje, kot tudi prvo mesto v skupini. Kraljevi klub si je tako že 15. leto zapored uvrstil v naslednji krog tekmovanja, kar do sedaj ni uspelo še nobeni drugi ekipi v Evropi. Najbližje uspehu Reala je Manchester United, ki se je do sedaj 13. krat uvrstil v izločilne boje Lige prvakov (14.krat, če si bodo igralci iz Manchesterja zagotovili napredovanje tudi v tej sezoni), ter tudi Bayern München. Z 12. zaporednimi uvrstitvami v izločilne boje pa nato sledi že Arsenal

EKIPE, KI SO SE NAJVEČKRAT UVRSTILE V IZLOČILNE BOJE LIGE PRVAKOV IZ SKUPINSKEGA DELA TEKMOVANJA
Ekipa Število napredovanj Število zaporednih napredovanj
Real Madrid 15 15
Manchester United * 13 8
Bayern Munich 13 5
Arsenal 12 12
Barcelona 11 8
Olympique Lyon 10 8
Inter Milan 10 8
Milan 10 6
Chelsea * 9 8

*V primeru letošnje uvrstitve, se to število poveča še za eno.