X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ronaldo & Mourinho finalista za najboljšega nogometaša in trenerja leta

Trener Real Madrida, Jose Mourinho, je bil nominiran kot eden od treh finalistov za prestižno nagrado najboljšega trenerja leta 2011. Cristiano Ronaldo je prav tako med tremi kandidati za osvojitev nagrade Ballon d’Or (najboljši nogometaš leta), ki jo bo mednarodna nogometna zveza (FIFA) in francoska revije France Football podelila na gala prireditvi 9. januarja v Zürichu. Zmagovalca bodo izbrali tako, da bodo glasovali selektorji (33%), kapetani reprezentanc (33%) in novinarji francoske športne revije (33%).

FIFA in francoska športna recija France Football sta danes objavila imena treh kandidatov, ki so prejeli največ glasov za naziv najboljši trener FIFA 2011. Jose Mourinho, ki je to nagrado osvojil kot prvi leta 2010, na tudi letos med kandidati skupaj z Alexom Fergusonom in Pepom Guardiolo. Naslov Copa del Rey, uvrstitev v polfinale Lige prvakov, 92 osvojenih točk v La Ligi, 29 zmag v La Ligi v sezoni 2010/11 v svojem prvem letu na čelu Real Madrida in njegov spektakularen začetek letošnje sezone, so zagotovo dovolj dobri argumenti, da se je Portugalec znašel med tremi najboljšimi trenerji v letu 2011 in morda bo zaradi tega še drugič zaporedoma osvojil to prestižno nagrado.

Zmagovalca bodo razglasili na gala prireditvi v Zürichu 9. januar 2012. Na tej slovesnosti pa bodo prav tako odločili, kdo je bil najboljši igralec leta 2011, kjer je med tremi kandidati tudi Cristiano Ronaldo, medtem ko sta ostala dva še Messi in Xavi Hernandez.

Portugalski napadalec je do sedaj v tem letu dosegel že 49 zadetkov za Real Madrid ter s tem tudi že podrl svoj oseben rekord, vendar pa bo ta dosežek še lahko izboljšal, saj bodo beli do konca leta odigrali še pet tekem. Sicer pa je Ronaldo v prejšnji sezoni podrl tudi rekord španske lige, potem ko je v eni sezoni dosegel kar 40 zadetkov v La Ligi, kar mu je tudi prineslo nagrado zlati čevelj, ki jo prejme najboljši strelec evropskih lig.

Kandidati za zlato žogo 2011:
Lionel Messi (Argentina, Barcelona)
Cristiano Ronaldo (Portugalska, Real Madrid)
Xavi (Španija, Barcelona)

Kandidati za trenerja leta 2011:
Josep Guardiola (Španija, Barcelona)
Alex Ferguson (Škotska, Manchester United)
Jose Mourinho (Portugalska, Real Madrid)