X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je bil zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev na tekmi proti Ajaxu.

“Zelo sem zadovoljen s svojimi igralci, tekmo so vzeli zelo resno, saj so si želeli zmagati. Ni enostavno za nogometaše, ki ne igrajo redno, da se prilagodijo na ritem igre. V prvih 45. minutah smo si ustvarili več priložnosti za zadetek, medtem ko nam je bilo to v drugem polčasu veliko težje. Nekoliko smo se potegnili nazaj v obrambo in imeli nekaj sreče, saj je imel Ajax svoje možnosti za zadetek. Zelo sem zadovoljen s svojo ekipo. Prvič se je zgodilo, da je Real Madrid zmagal vseh šest tekem v skupinskem delu Lige prvakov. Prav tako smo na zadnjih 18 tekmah izgubili le enkrat in še takrat v čudnih okoliščinah. Smo najuspešnejša ekipa Lige prvakov in sedaj moramo počakati na žreb, po katerem bomo mogli pozabiti na Ligo prvakov za nekaj mesecev.”

“Nogomet je nogomet in tekme se nikoli ne mi smele igrati brez namena zmagati tekmo. Mogoče bom sam doživel podobno tekmo v torek proti Ponferradi, kot je bila tista proti Alcorconu. Nismo izjema in zato se nam lahko zgodi tudi to in ne bi nam smelo biti nerodno, če se nam bo to tudi zgodilo. Prav zaradi tega moramo vedno dati vse od sebe. Lahko zmagaš ali izgubiš, vendar pa mora biti vedno prisotno dobro delo ne glede na rezultat. Proti Ajaxu smo dali vse od sebe in poskušali zmagati tekmo Lige prvakov.”

“Mislim sem, da bo Jese zaigral, vendar pa sem se nato odločil za Mendesa namesto Arbeloe, ki je čutil blago bolečino in zato ker smo vodili z 2-0. sprva sem mislil uporabiti Altintopa kot desnega bočnega branilca in Jeseja na krilu, vendar pa smo se morali nekoliko bolj nazaj postaviti in zato sem mislil, da je bolje, da v igro pošljem branilca.”

“Mendes je odigral zelo dobro. Ima mednarodne izkušnje in je opravil svoje delo dobro. Jese bo moral tako počakati do naslednjič. Morda ne bo zaigral v letošnji Ligi prvakov, vendar pa bo lahko igral še na veliko evropskih tekmah za Real Madrid v prihodnosti. Bomo videli, če bo dočakal svoj prvenec proti Ponferradini.”

“Nisem uporabil Ozila ali Di Marie zaradi okoliščin, ki so nastale med tekmo. Altintop je moral igrati in je igral zelo dobro, vendar pa sem imel občutek, da bi Ajax imeli priložnost za zmago na tekmi, če bi zadel in znižal rezultat na 2-1. Potrebovali smo stabilnost in to nam daje Xabi. Včasih imam določene ideje, vendar pa sem prisiljen narediti nekaj drugega, zaradi tega kar se dogaja na tekmi. V mislih sem imel Ozila in Jesejs, vendar pa sem na koncu uporabil Xabija in Mendesa.”

“Če me spomin ne vara, smo po tekmi proti Ajaxu izgubili proti Barceloni. Ampak nogomet je nepredvidljiv. Zagotovo pa smo veliko boljši kot v lanski sezoni, fantje imajo več zaupanja vase, moštvo je bistveno bolj homogeno.”