X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Callejon z najboljšim izkoristkom med strelci letošnje Lige prvakov

Jose Callejon je ob svojem debiju v Ligi prvakov dosegel impresivne številke. Z dvema zadetkoma na tekmi proti Ajaxu je skupaj na treh tekmah skupinskega dela Lige prvakov dosegel štiri zadetke. Španski vezist tako doseže zadetek vsakih 46.7 minut, s čimer je Callejon igralec z najboljšim izkoristkom glede odigranih minut po številu zadetkov pred Drogbajem (Chelsea), Mariom Gomezom (Bayern Munchen), Messijem (Barcelona) in Doumbijem (CSKA Moskva).

Igralci Real Madrida kar se da najbolje izkoriščajo vsako dobljeno priložnost, ki jo jim nameni Jose Mourinho. Eden takšnih je tudi Callejon, ki se je že v svoji prvi sezoni Lige prvakov izkazal z odličnim “nosom” za zadetke. To potrjuje tudi statistika, saj je v letošnjem skupinskem delu Lige prvakov na treh tekmah odigral 187 minut in pri tem dosegel kar štiri zadetke. Dva pri zmagi kraljevega kluba nad Dinamom Zagreb v petem krogu in še dva na tekmi proti Ajaxu v šestem krogu skupinskega dela.

Vezist belega baleta tako v povprečju za zadetek potrebuje nekaj manj kot 47 minut, kar je najmanj med vsemi najboljšimi strelci skupinskega dela Lige prvakov. Callejonu sledi igralec Chelseaja Didier Drogba, ki doseže zadetek vsakih 56 minut (168 minut igralnega časa in trije zadetki), igralec Bayerna iz Münchena Mario Gomez (zadetek na vsakih 65 minut), Messi iz Barcelone (zadetek na vsakih 75 minut) ter Doumbia in Frei, pri čemer je prvi igralec CSKA-ja iz Moskve, drugi pa Basela, oba pa dosežeta v povprečju zadetek na vsakih 86 minut.

IGRALCI Z NAJBOLJŠIM IZKORISTKOM GLEDE ODIGRANIH ODIGRANIH MINUT PO ŠTEVILU ZADETKOV LIGE PRVAKOV
IGRALEC EKIPA GOLI ŠTEVILO TEKEM ŠTEVILO MINUT 1 GOL NA VSAKE X MINUT
Callejón Real Madrid 4 3 187 46,7
Drogba Chelsea 3 2 168 56
Mario Gómez Bayern Múnchen 6 5 388 64,6
Messi Barcelona 6 5 450 75
Doumbia CSKA Moskva 5 5 430 86
Frei FC Basel 5 5 431 86,2