X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Karanka

Pomočnik trenerja Aitor Karanka spregovoril z novinarji dan pred tekmo proti Barceloni na stadionu Santiago Bernabeu.

“Na povsem enak način se pripravimo na vse tekme in vse tekme so težke. Moramo ohraniti do dinamično delo, da bi bili še boljši. Naši igralci so vse bolj samozavestni in karkoli se bo zgodilo jutri, bodo v igri samo tri nove točke. Karkoli se zgodi, to ne bo vplivalo na ravnotežje, ki ga imamo.”

“Mislim, da smo v dobri formi in se pripravljamo na vsako tekmo na enak način. Jutri se bomo pomerili z neposrednima nasprotnikom za naslov prvaka, vendar pa pri tem ne smemo ničesar spreminjati, ker tri točke, ki so v igri, ne bodo ničesar spremenile. Igramo dobro in pri tem prikazujemo tudi dobre predstave.”

“Tekma bo napeta do samega konca. Videli bomo odlične igralce in trenerja, ki uporabljata veliko taktičnih variant. Vemo, kako bomo igrali. Seznanjeni smo z možnostmi, da bi Barcelona lahko igrala le s tremi branilci, z diamantno postavitvijo na sredini in s tremi igralci v konici napada … vendar pa imamo mi svoja načela in smo se naučili veliko iz naše lekcije. Poznamo vse sisteme igre, ki jih lahko uporablja Barça. Smo le osredotočeni na našo ekipo, ki bo uporabila svoj lasten sistema igre in ki bo predstavila naša načela, ki bodo ostala enaka.”

“V lanski sezoni smo uporabili vse vrste sistemov, saj smo igrali vse vrste prvenstev.Vemo, kateri sistem igre bomo uporabili jutri. Zasnovali smo našo taktiko za zmago. Uporabili bomo sistem 4-3-3, s Cristianom in Di Mario na krilu ter z Benzemajem ali Higuainom v konici napada. Na sredini imamo veliko možnosti in vse to bomo tudi pokazali na igrišču. V igri so tri točke in to ne bo spremenilo načina naše igre, ne glede na to ali bomo zmagali, izgubili ali remizirali tekmo. Opravljamo dobro delo in pri tem ne nameravamo odnehati.”

“Vedno se pripraviš na tekmo z namenom, da jo zmagaš. To smo dokazali v sredo v Amsterdamu, potem ko smo že imeli zagotovljeno igranje v naslednjem krogu Lige prvakov. Real Madrid vedno igra na zmago. Borili se bomo za tri točke s postavo, ki se nam zdi primerna za to tekmo. To je samo še druga tekma in v igri bodo tri točke, za katere se bomo potegovali kot na vsaki drugi tekmi.”

“Vsi se poznamo med seboj že leto in pol, zato trenerju ni potrebno reči, kaj moram sam povedati. Vsi smo združeni in naše sporočilo je vedno enako. Vemo, da bi vsi radi igrali na jutrišnjem derbiju. Sedaj smo že dlje časa skupaj in zato bolje poznamo naše igralce, zaradi česar smo tudi bolj samozavestni in tako dosegamo dobre rezultate. To pomaga ekipi, da je v dobri formi.”

“Arbeloa je na listi vpoklicanih igralcev. Jutrišnja tekma je še veliko ur oddaljena in tako bomo še videli, kaj se bo zgodilo. Njegovo delovanje na treningu je bilo normalno. Carvalho je še naprej poškodovan in prva stvar, ki jo mora storiti je ta, da psihično okreva. Je veteran in pomemben igralec v slačilnici. Srečen je glede tega kako se stvari odvijajo in si želi v najkrajšem času vrniti v ekipo.”