X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Barcelona

Real Madrid in Barcelona bosta danes zvečer ob 22:00 na Santiago Bernabeo odigrala prvi El Clasico v tej sezoni La Lige oz. že 163. v španskem državnem prvenstvu. Real ima pred tekmo s tekmo manj tri točke prednosti pred Barcelono in bo nocoj imel možnost doseči 16. rekordno zaporedno zmago.

Beli trenutno kraljujejo praktično v vseh pogledih v španskem prvenstvi, potem ko varovanci Joseja Mourinha v zadnjem času kažejo spektakularne predstave. Tako je Real Madrid ostal neporažen na zadnjih 16. zaporednih tekmah, pri čemer je zadnjih 15 zaporednih tekem Real vse dobil, me drugim tudi vse tekme v oktobru, novembru in do sedaj v decembru. “Naši igralci so vse bolj samozavestni,” je dejal pomočnik trenerja Aitor Karanka na včerajšnji novinarski konferenci, “Karkoli se bo zgodilo jutri, bodo v igri samo tri nove točkeKarkoli se zgodi, to ne bo vplivalo na ravnotežje, ki ga imamo.”

STATISTIKA OBEH EKIP V LETOŠNJI LA LIGI
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
Mesto Točke T Z R P T Z R P
Real Madrid 1 37 6 6 0 0 8 6 1 1
Barcelona* 2 34 9 8 1 0 6 2 3 1

*Z odigrano tekmo več
T – število tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Real Madrid je v tej sezoni La Lige odigral šest tekem na Santiago Bernabeu in zmagal prav vse z doseženimi tremi ali več zadetki. Beli so tako še edina preostala ekipa, ki je zmagala vse svoje domače tekme in prav tako impresivno pa gre belim tudi v Ligi prvakov, kjer so na domačem igrišču dosegli tri  zmage na treh tekmah ter pri tem dosegli 13 zadetkov.


Real Madrid zaseda prvo mesto v La Ligi na lestvici po številu zmag, zadetkov in asistenc in ti odlični kolektivni dosežki gredo z roko v roki z dosežki posameznih igralcev. Cristiano Ronaldo je tako trenutno najboljši strelec z 17. doseženimi zadetki, Higuain je najbolj učinkovit igralec La Lige, saj potrebuje manj kot 60 minut za zadetek in Di Maria je najboljši asistent prvenstva, saj je zbral že 10 podaj, katerih rezultat so bili zadetki (sledi mu Ronaldo s šestimi asistencami). Jose Mourinho je za El Clasico vpoklical vse svoje igralce, ki so na voljo ter še Jesusa, vratarja Castille.

Na dosedanjih šestih gostovanjih Barçe v letošnji sezoni La Lige, so Katalonci dosegli dve zmagi, tri remije in en poraz. Pri tem so dosegli osem zadetkov in jih prejeli sedem. Na zadnjih petih ligaških tekmah je Barça vknjižila tri zmage, en remi in en poraz.

STATISTIKA PREJŠNJIH EL CLASICOV V LA LIGI
T Z R P DG PG
Real Madrid 81 50 15 16 170  90
Barcelona 81 16 15 50   90 170

Alexis Sanchez in Cesc Fabregas sta v letošnjem poletju okrepila vrste Barcelone. Varovanci Guardiole imajo dobro opredeljeno igro kratkih podaj in igre z veliko posesti, vendar pa kot je dejal Karanka, lahko igrajo na več različnih načinov. “Poznamo vse sisteme igre, ki jih lahko uporablja Barça,” je dejal Mourinhov pomočnik. Kljub temu pa ima Barcelona kakovostne igralce na vsakem igralnem položaju in njihov napad je zelo mobilen, kar pa je samo ena od nevarnosti, ki bo nocoj pretila Realu.