X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je analiziral El Clasico, ki ga je po njegovem mnenju odločila predvsem sreča.

“Rezultat je posledica nogometa in nogomet je igra, v kateri odločajo malenkosti. Sreča vedno igra pomembno vlogo na vsaki tekmi. Pri izidu 1-0 smo imeli izjemno priložnost, ki jo igralec svetovnega kova, kar Cristiano Ronaldo je, po navadi izkoristi. Če bi povišali prednost, bi to bistveno spremenilo potek srečanja. Prvi polčas je bil izjemno izenačen in v drugem polčasu smo prejeli zadetek, ki je bil dosežen ob veliki pomoči sreče. Imeli smo tudi priložnost, da bi remizirali na 2-2, ko je že vse kazal, da je žoga v mreži, vendar pa ni bila. V končnici tekme je bila psihološka prednost seveda na strani Barcelone, ki je uspela igrati, kakor to rada počne. Prav tako smo imeli priložnost doseči drugi zadetek in s tem znižati rezultat na 3-2, vendar pa je njihovemu vratarju bolj zaradi sreče, kot znanja, uspelo obraniti strel Kakaju. Prav zaradi vsega tega verjamem, da je bila sreča tista, ki je naredila razliko, vendar pa pri tem ne želim prikrajšati zaslug Barceloni.”

“Prvi zadetek Barcelone je bil podoben drugim, ki smo jih prejeli v zadnjem času proti njim. Ni mi bilo všeč, ko eden od mojih varovance na sredini poskuša vzeti žogo in nato sledi napaka, ki jo tipično izkoristi naš nasprotnik. Razumem to, ko so igralci prestrašeni. Bila je mrtva žoga in v takšnih primerih, je vedno prisotno tveganje, da eden od igralcev dobi rumeni karton. Odzvali smo se na njihov drugi zadetek, ki je bil ključen. Imeli smo priložnost remizirati tekmo na 2-2 in nato tudi znižati rezultat na 3-2, tako da je bil ta odziv neuspešen zaradi zapravljenih priigranih priložnosti. V zadnjih 15. minutah smo se na igrišču soočili le z eno težavo, medtem ko smo prvi polčas dobro odigrali. Imeli smo boljši začetek tekme in to je pogojevalo nadaljevanje tekme in zato bi sam izbral to kot ključni trenutek.”

Sem miren in razočaran. Že pred tekmo sem dejal, da smo čustveno stabilni. Jasno je, da če zmagaš, si vesel, če pa izgubiš, pa nisi vesel. Vseeno smo mirni in trenutno smo izenačeni po številu osvojenih točk ter imamo tekmo v dobremČe ne bomo izgubili tekme proti Sevilli, bomo ob božiču spet na vrhu lestvice. Izgubili smo tekmo, vendar pa imajo enako število točk, kot naš glavnemu tekmec. Z zmago v Sevilli bomo še naprej vodilna ekipa prvenstva.”

Po mojem mišljenju si je Messi zaslužil izključitev, zaradi prekrška nad Alonsom, vendar pa je sodnik vse skupaj videl bolje, kot sem lahko sam videl, ker sem bil 40 ali 50 metrov stran. Ne želim nikogar kritizirati, ne da bi si te situacije ogledal na televiziji, ker bi s tem lahko bil nepošten, kar pa si ne želim biti. Je pa res, da so bili mnogi moji igralci v preteklosti že izključeni po pomoti.”

“Odločil sem se za uporabo dveh obrambnih vezistom, ker smo igrali doma. Želeli smo si biti bolj napadalni, kot smo to bili v prvem polčasu. Sam sem mislim, da bo bil Ozil zelo produktiven pred domačimi navijači. Zaradi številk je lažje razumeti nekatere stvari. Ekipa, ki zmaga večino tekem stori to zato, ker je boljša od svojega nasprotnika, kar pa ni mišljeno na pragmatični ravni. as gre naprej in stvari utonejo v pozabo. Pozabili smo izključitev Pepeja, razveljavljen gol Higuaina. Ko smo premagali Barcelono, smo jo premagali v finalu in to je precej pomembneje kot na tekmi, kakršna je bila danes, saj se tekmovanja ne odločajo na eni tekmi. Kljub temu pa je res, da nas je Barcelona zmagala sedaj večkrat in se je to zgodilo zato, ker je bila močnejša.”

Prišel sem, ker smo izgubili. Ne bi želel, da po porazu govori moj pomočnik. Če bi zmagali, to po mojem mnenju ne bi bilo potrebno, a po porazu bi bilo nemogoče, da ne bi pred medije stopil jaz.”