X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-3 Barcelona

imageshack.us

Že pred tekmo je bilo rečeno, da bodo majhne podrobnosti odločile potek El Clasica in včeraj je bil jasen primer tega. Na včerajšnji tekmi so bili tako vsaj trije dogodki, ki bi lahko prevesilo tehtnico v korist enega ali drugega. Prvi takšen je bil zadetek Benzemaja po le 21. sekundah igre, potem ko je veliko napako napravil Valdes. Drugi dokodgek je bil drugi zadetek Barcelone, pri katerem se je po strelu izven kazenskega prostora od Marcela odbila v mrežo Casillasa. Tretji dogodek pa je zgrešen strel Cristiana Ronalda z glavo, potem ko bi z zadetkom izenačil rezultat na 2-2. Temu je sledila nekoliko raztrgana in odprta igra Reala, kar je s pridom izkoristila Barcelona in dosegla tretji zadetek. To je bil včerajšnji El Clasico na kratko. Gostujoča ekipa je bolje izkoristila te tri dogodke, vendar pa je nadaljevanje belih še naprej odvisen le od njih in tako se lahko znova zavihtijo že nazaj na vrh z zmago ali premije proti Sevilli konec naslednjega tedna.

Po prestani kazni prejšnji teden se je v prvo postavo vrnil Xabi Alonso, medtem ko je Coentrao začel tekmo na desnem bočnem položaju. Po drugi strani je Lass začel na sredini, medtem ko je Khedira tokrat bil na rezervni klopi. El Clasico se ne bi mogel začeti bolje za Real Madrid, potem ko so beli že po prvem sodniškem žvižgu agresivno napadel zadnjo vrsto gostov in že v svojem prvem napadu na tekmi tudi zatresli mrežo Barcelone. Valdes je storil veliko napako, ki podal žogo točno v noge Di Marii, ki je nato podal do Özila. Nemec je takoj sprožil z roba kazenskega prostora, žoga se je pri tem odbila od Busquetsa do Benzemaja, ki jo po vsega 21. sekundah popeljal Real Madrid v vodstvo: Benzema je s tem dosegel tudi najhitrejši zadetek v zgodovini El Clasicov. V 6. minuti je spodrsnilo Ramosu, kar je izkoristil Messi, ki mu je vzel žogo ter stekel proti Casillasu, kjer je kmalu po vstopu v kazenski prostor streljal, a je njegov strel s sijajno obrambo obranil kapetan Reala Casillas. Real je imel v 25. minuti priložnost za povišanje prednosti, potem ko je Benzema lepo našel Cristiana Ronalda, ki pa je z roba kazenskega prostora streljal mimo vrat Barcelone. Tudi tokrat se je za pravilno izkazalo nenapisano nogometno pravilo, saj je potem ko Real ni izkoristil svojih priložnosti, zadela Barcelona iz praktično svoje prve prave priložnosti. Tako je v 31. minuti Messi z lepo podajo v prostor zaposlil Sancheza, ki je z natančnim diagonalnim strelom po tleh z roba kazenskega prostora premagal Casillasa. Do konca polčasa smo bili priča večinoma samo še igri med obema kazenskima prostoroma in ostalo je pri rezultatu 1-1.

Na začetku drugega polčasa je znova bolj pritisnil Real in tako je imel Cristiano Ronaldo kar dvakrat priložnost zadeti iz prostega strela, vendar pa mu to ni uspelo. Kar ni uspelo Realu, je na drugi strani znova uspelo Barceloni. V 54. minuti je Xavi  sprožil z volejem z okoli 20 metrov, žoga je pri tem nesrečno zadela Marcela, spremenila smer in se od leve Casillasove vratnice odbila v mrežo Reala. Real Madrid je tako bil prisiljeni spreobrniti rezultat ter se pri tem še bolj osredotočiti na napad, pri čemer je zadaj ostajalo veliko več prostora za goste iz Barcelone. Nata način se je Barcelona osredotočala na protinapada. Jose Mourinho se je nato odločil za prvi menjavi in sicer sta v igro prišla Khedira in Kaka namesto Lassa in Özila. V 65. minuti je Cristiano Ronaldo je po podaji Xabija Alonsa z glavo zgrešil izjemno priložnost za izenačenje in le minuto kasneje je nogomet znova pokazal svoj krut, saj so gostje na drugi strani igrišča znova zadeli.  Po hitrem protinapad je podajo Alvesa na daljši vratnici pričakal Fabregas, ki je zadel z glavo. Navijači so kljub zaostanku še naprej podpirali ekipo, ki je vse sile usmerila v napad. V 84. minuti je Valdes s precej sreče ustavil dober poskus Kakaja. Kljub prizadevanju domačih igralcev, pa do konca tekme ni končala več nobena žoga v mreži in tako je Barcelona slavila s 3-1. Beli se bodo sedaj osredotočila na torkovo tekmo Copa del Rey proti Ponferradini.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: David Fernandez Borbalan
Real Madrid 1-3 Barcelona
Benzema 1. (20. sekunda); Sanchez 31., Marcelo 54./ag, Fabregas 66.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us