X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred tekmo šestnajstine finala Copa del Rey proti ekipi Ponferradina spregovoril za medije.

“Povedali smo, da niti zmaga proti Barceloni in prednost 6. točk, niti ne poraz in točkovno izenačenje, ne bo vplivalo na našo mirnost. Zmage te bolj osrečijo kot pa porazi, vendar pa je to povsem nekaj drugega, kot pa da izgubiš ravnotežje. Svojega položaja ne bi zamenjal z nikomer. V Ligi prvakov smo v skupinskem delu zabeležili najboljši izkupiček v zgodovini tekmovanja in v La Ligi s tekmo manj pred nami na lestvici ni nikogar. Ostale so tri možnosti: ali bomo leto končali z enakim številom točk kot Barcelona, ali bomo imeli eno več, ali pa tri. Tega ne bi zamenjal z nikomer.”

“V tekmovanju Copa del Rey smo še vsi v enakem položaju, medtem ko imamo v La Liga prednost pred vsako ekipo, ki je odigrala tekmo več. Vseh 32 ekip v kraljevem pokalu imajo enake možnosti za osvojitev naslova, saj so ta tekmovanja različna od prvenstev. Vem, da bo motivacija našega nasprotnika jutri še večja, vendar pa bomo morali poskusiti jih premagati s predstavo podobno tisti, ki smo jo pokazali lani v Murcii. Takrat smo odigrali resno tekmo in remizirali tekmo, potem ko smo imeli kar nekaj težava, čeprav je igralo kar nekaj igralcev standardne prve postave. Novejša zgodovina Real Madrida je pokazala, da ekipa igra zelo težko proti ekipam iz nižjih lig, s čimer ima težave vsaka ekipa iz prve lige. Tekma proti Ponferradini bo zato po vsej verjetnosti težka.”

“Fabio je igral proti Ajaxu in Barceloni, tako da jutri ne bo igral. Enako velja tudi za Alonsa in Benzemaja. Di Maria nima pravice nastopa, vendar pa bomo zato imeli Cristiana, Ramosa … in nogometaše, ki manj igrajo. Imeli bomo ekipo, ki bo vsaj lahko dosegla rezultat, ki nam bo dajal priložnost, da o vsem odločimo doma, če že ne bomo odločili srečanja na prvi tekmi. Nisem videl večine igralcev, ki so igrali v soboto, saj so ti imeli včeraj in danes prosto, ker so zelo trdo in resno delali. Tisti, ki so na seznamu vpoklicanih igralcev so pripravljeni na igranje.”

“Arbeloa ni bil pripravljen za sobotno tekmo, vendar pa je bil kljub temu na klopi, ker sem čutil, da bi bil zelo vesel, če bi bilo potrebno, da bi zaigral 20 ali 25 minut. Ampak ni pripravljen za igro, čeprav mu je vsak dan boljše in verjamem, da bo odigral eno od drugih dveh preostalih tekem, ki ju bomo še igrali pred božičem. Upam, da bo povsem okreval, ker ima težave že vse od povratka iz Kostarike.”

“Varane, Altintop in Sahin bodo jutri začeli v prvi postavi. S prav vsakim dnem bolj čutim, da bo Varane igral v prvi postavi Real Madrida v naslednjih 10. letih. Je odličen igralec in star le 18 let in včasih se zdi, da kar pozabimo, kako zrel je že tako na osebni ravni, kot tudi na nogometni. Druga dva morata igrati, ker sta v zadnjem času okrevala po poškodbi in zato je vsaka minuta ključnega pomena za njiju.”

“Sam sem zelo motiviran, ko vidim svoje ime poleg Miguela Muñoza, ki je kot edini v zgodovini kluba dosegel 15 zaporednih zmag z Real Madridom. Seveda me to motivira. Smo vodilna ekipa v Ligi prvakov in prav tako tudi v La Ligi. To je tako odličen in uspešen klub … ki je osvojil že toliko naslovov in ima zaradi tega tako velike razsežnosti, da se že ob vsakem porazu govori o problemu. Napaka leži pri neverjetni razsežnosti tega kluba na družbeni ravni. Kljub temu pa bi sam raje izgubil našo zadnjo tekmo in bil vodilni z možnostjo, da postanem že naslednjo soboto edina vodilna ekipa. Z nikomer ne bi zamenjal svojega položaja.”

“Sam sem govoril s svojimi igralci le pet minut pred treningom. Vsem sem pojasnil, vključno s tistimi, ki bodo prvič zaigrali v Copa del Rey, da je imel ta klub v zgodovini v tem tekmovanju težave, kot vsaka druga ekipa prve lige proti ekipam iz nižjih lig. Hotela sem, da vedo, kako težka bo jutrišnja tekma.”

“Naša tekma proti Sevilli bo prav tako zelo težka. Imeli smo zelo težki razpored v novembru in decembru, potem ko smo doma igrali mestni derbi, El Clasico, gostovali pa smo v Valencii in Gijon … Ta dva meseca sta bila bolj težja za nas, kot za katero koli drugo ekipo, vendar pa je naš glavni cilj še vedno pred nami. Če bomo zmagali v Sevilli, bomo edina ekipa na vrhu lestvice in to bi bilo dobro v tem času sezone. Prav tako bomo vodilna ekipa, če bomo osvojili le eno točko.”