X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je na tiskovni konferenci po tekmi delil z mediji svoje zadovoljstvo z zmago Real Madrida (6-2) proti Sevilli na zadnji ligaški tekmi v letu 2011.

Pričakoval sem zmago in vodilno mesto v prvenstvu. Prav tako sem tudi pričakoval, da bodo moji varovanci reagirali po porazu prejšnji teden, nisem pa pričakoval takšnega rezultata. Dvakrat se je sedaj že zgodilo, da smo tukaj zmagali s takšnim rezultatom, vendar pa to ne bo sedaj postalo samoumevno. Sevilla je vedno težak nasprotnik. Zmagal smo 16 od naših zadnjih 17. tekem in zato je bilo normalno za nas, da smo ponovno zmagali in to nam je uspelo proti težkemu nasprotniku.”

“Pomerili smo se proti Sevilli, ki ni majhna ekipa brez ambicij ali kakovosti. Casillas je v prvem polčasu pokazal dve neverjetni obrambi, toda ekipa je v celoti gledano opravilo dobro delo in tako tudi v drugem polčasu z igralcem manj prikazala dobro predstavo. Albiol je prišel v igro in vnesel mir v ekipo, ki sem ga od njega tudi pričakoval. Moja ekipa je prikazala veliko požrtvovalnosti in Di Maria je lep primer tega. Sredi tedna je odšel v Argentino, vendar pa je vseeno bil pripravljen za igranje. Sedaj se vrača v podporo njegovi družini. Imamo odličen ekipni duh. Če sem pred tekmo dejal našim navijačem, da smo vodilna ekipa prvenstva, lahko sedaj rečem, da smo sami na vrhu lestvice.”

“Naš vratar naredil dve odlični obrambi v kritičnem času tekme in pri tem ni bila prisotna nobena sreča. Sreča je, ko streljaš in pri tem zadene žoga igralca, spremeni smer, zadene vratnico in dosežeš zadetek. Nocoj smo imeli zelo kompetentnega vratarja na igrišči in napadalce, ki so dosegli zadetke iz vseh priložnosti, ki so jih dobili. Bili smo zelo učinkoviti in boljši nasprotnik. Prav tako pa tudi menim, da rezultat ne odraža realne razlike med obema ekipama, saj je Sevilla odlična ekipa. Normalna stvar za nas je bilo zmagati, vendar pa ne s takšno razliko.”

“Nikoli ne veš kaj se lahko zgodi, drugič ko bomo prišlo sem, bomo lahko remizirali 0-0. Vsaka tekma se sama preoblikuje. Med polčasom sem povedal svojim varovancem, da lahko dosežemo še več zadetkov, čeprav imamo igralca manj. Sevilla je bila v drugem polčasu bolj kompaktna, vendar pa, ko so tudi oni ostali le z desetimi igralci, je v igro prišel Kanoute. Vse to je bilo logično, da so poskušali zadeti, vendar pa so s tem pustili veliko prostora za nas, za naše protinapad in tako smo zadel iz vsaki priložnosti, ki smo jo imeli. Ta rezultat ni nekaj kar, se bo lahko vedno ponavljalo. Že naslednjič bomo lahko morda le remizirali 0-0.”

Cristianova predstava je bila povsem običajna. Igral je tako kot vedno, dosegal gole in poskušal pomagati svoji ekipi. Nekaj povsem običajnega je, da na prejšnji tekmi ni dosegel zadetka.”