X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Benzema praznuje 24. rojstni dan

Danes praznuje svoj 24. rojstni dan Karim Benzema. Francoski napadalec ima trenutno v tej sezoni do sedaj najboljši niz, odkar je oblekel dres Real Madrida. Zaradi svoje elegance je po prihodu v klub postal ljubljenec navijačev, vendar pa se je njegov odnos z navijači še nikoli ni bil tako dobra kot je sedaj. Karim je pred kratkim bil izbran za najboljšega francoskega nogometaša leta 2011 s strani revije France Football.

Francoski napadalec se je pridružil Real Madridu v sezoni 2009/10 in je vse od takrat napredoval kot igralec, še bolj intenziven napredek pa je mogoče opaziti po prihodu Joseja Mourinha na klop belega baleta, zaradi česar je Francoz svojemu trenerju še posebej hvaležen. Benzema je v svoji prvi sezoni v Real Madridu odigral 33 tekem in dosegel 9 zadetkov (8 v La Liga, 1 v Ligi prvakov). Že v naslednji sezoni je pridobil na svoji samozavesti in tako skupaj zbral 48 nastopov, na katerih je dosegel kar 26 zadetkov (15 v La Ligi, 6 v Ligi prvakov in 5 v Copa del Rey).

Benzema še naprej napreduje tudi v tej sezoni, ko je odigral 14 ligaških tekem ter pri tem dosegel 8 zadetkov. Prav tako je igral na 6. tekmah Lige prvakov in dosegel 3 zadetke. Še en zadetek pa je prispeval na dveh tekmah španskega superpokala iz začetka letošnje sezone. Letošnja sezoni ni niti še na polovici, kar pomeni, da do imel Francoz še dovolj priložnosti, da še izboljša svoj strelski rekord v dresu Real Madrida.

V imenu slovenske Real Madrid navijaške skupnosti, želimo Benzemaju še veliko dobrih tekem in veliko uspehov v dresu Real Madrida. Feliz Cumpleaños Karim!