X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je včeraj spregovoril z mediji o današnji povratni tekmi šestnajstine finala Copa del Rey proti ekipi Ponferradina na Santiago Bernabeu (20:00).

“Rezultat, ki smo ga doseli na prvi tekmi je dobro, vendar ni še vse odločeno. Srečanje bo še povsem odprto, če bo ekipa Ponferradina prva dosegla zadetek in če je bila že na njihovem stadionu motivacija zelo visoka, potem predvidevam, da bo na Santiago Bernabeu še toliko večja. So kakovostna ekipa, ki nam še lahko zaplete stvari. Imam zaupanje v svoje igralce, ki so do sedaj igrali manj, ker za vse to do sedaj dajejo dobre razloge. Ne gre se za to, da ostali potrebujejo počitek, ampak zato, da si tudi ti igralci zaslužijo igrati.”

“Težko je v nogometu ocenjevati stvari ob koncu dejanskega leta, ker novo leto pride na polovici sezone. Do sedaj smo dobro opravili svoje delo, saj smo vodilna ekipa španskega prvenstva, v Ligi prvakov smo zabeležili na šestih tekmah šest zmag, prav tako pa smo zmagali edino dosedanjo tekmo Copa del Rey. Za nami je šest zelo dobrih mesecev. V katerem drugem prvenstvu bi ta Real Madrid z lahkoto osvojil naslov.”

“Najbolj pomembna stvar pri Benzemaju je njegovo sodelovanje in prispevek ekipi. Dosegli smo sporazum, po katerim se nam je zdelo bolj pomembno, da ima Higuian možnost dveh dodatnih prostih dni, saj bo tako lažje za njega, da se vrne domov. Lažje se je Karimu vrniti v Francijo. Higuain igral prvo tekmo in sodelovanje med obema igralcema je dobro tako za ekipo, kot za njiju oba. Oba dosegata zadetke in sodelujeta z ekipo. Pomembno je, da se počutita tako koristna. Konkurenca med njimi je dobro za nas in za njiju.”

“Imeli bomo teden dni odmora, ampak sam bi raje igral, ker rad dam ljudem to kar si želijo. Ljudje, ki imajo radi nogomet si želi, da bi se ta šport igral tudi v počitniškem času. Igralci so umetniki, ki dajejo ljudem zabavo, ki si jo želijo. Vendar pa se bomo mi z lahkoto prilagodili na razmere in tudi družine igralcev si zaslužijo, da preživijo poseben teden z njimi. Ponovno bomo trenirali 29. decembra.”

“V ekipi imamo 21 igralcev plus 2 vratarja in sam se odločim kdo bo igral odvisno od trenutka, v kakšni formi je vsak igralec, poškodb, itd. Vsi moji igralci so zdravi in moja možnost je trenutno uporabiti Xabi Alonsa in Lassa na sredini, saj opravljata zelo dobro delo. Granero mora še naprej trdo delati, bo zato igral proti Ponferradini in bo tako dobil svojo priložnost. Vedno je prikazal resno predstavo, kjer je predstavil svoje znanje in osebnost. Prav tako je tudi Madridista in pričakujem, da bo odigral resno tekmo.”

“Včasih je pomembno, da presenetiš svoje nasprotnike. Sevilla je pričakovala drugačno tekmo in drugačnega tipičnega igralca s ’10 ‘, kot sta to Kaka in Ozil. Onadva sta moji številki ’10’, razen če se odločim za uporabo nekoga drugega zaradi taktike tekme. Igranje z Di Mario se je izplačalo in tako Kaka in Ozil sta bila srečna kot vsi tisti, ki so igrali tekmo.”

“Moramo igrati naše tekme in se samo osredotočiti na Barcelono, ko bomo igrali proti njim. V letu 2011 smo skupaj osvojili več točk v La Ligi kot kateri koli drugi ekipa in smo imeli najboljši niz v zgodovini skupinskega dela Lige prvakov. Prav tako smo osvojili tudi naslov Copa del Rey. Barcelona je zelo dobra ekipa in naš neposreden nasprotnik v vsakem tekmovanju. Ob tej priložnosti ji želim čestitati za naslov, ki so ga pred kratkim osvojili, čeprav mislim, da zmaga v Ligi prvakov bolj pomembna.”