X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Ponferradina

imageshack.us

Real Madrid je opravil svojo domačo nalogo z odliko, preden se odpravi na krajše počitnice zaradi  božičnih praznikov, saj je beli balet zaključil tekmovalno leto 2011 s tremi točkami prednosti na vrhu La Lige, uspelo se mu je uvrstiti v osmino finala Lige prvakov z najboljšim nizom v zgodovini skupinskega tekmovanja in kot zadnje se je še uvrstil v osmino finala Copa del Rey. Varovanci Joseja Mourinha so tako odlično zaključili leto 2011 z zmago 5-1 proti ekipi Ponferradina in že gledajo v prihodnost, da bi z zmagami nadaljevali tudi v letu 2012.

V začetni postavi Real Madrida je bilo znova veliko novih obrazov, vključno z igralcem akademije Casadom, ki je zaigral ne mestu levega bočnega branilca. Mourinho je želel dati tudi ostalim igralcem priložnost, da zasijejo v polnem sijaju, vendar pa je še vedno v začetni postavi uporabil Pepeja, Ozila, Khediro in Benzemaja. Beli so stvari proti Ponferradini vzeli počasi, medtem ko so si gostje prizadevali pustiti dober vtis na Santiago Bernabeu. Real Madrid je ohranjal posest žoge in naposled le zadel preko Callejona, ki je po lepi globinski podaji Ozila, premagal gostujočega vratarja z diagonalnim strelom iz desne strani. Ponferradina se ni predala in je poskušala ostati v igri. Tekma se je razpletala brez velikih pretresov, dokler Callejon skoraj ne bi še enkrat, potem ko je skoraj kaznoval napako gostujočega vratarja, ki je šel iz svojih vrat, a je žoga po prefinjenem strelu Realovega igralca zadela prečko. Madridiste so do drugega zadetka na tekmi prišle v samem zaključku prvega polčasa, potem ko je kot z desne strani izvajal Ozil, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Nuri Sahin, ki je z glavo dosegel svoj prvi uradni zadetek v dresu belega baleta (44. minuta).

Takoj na začetku drugega polčasa je Granero lepo streljal iz prostega strela, pri čemer je gostujoči vratar lahko le odbil žogo, ki je prišla do Raphaëla Varaneja, ki je dosegel tretji zadetek za Real Madrid (49. minuta). Ponferradina se je dobro borila in poskušala tudi sama doseči vsaj častni zadetek, kar ji je tudi uspelo preko Acorana, ki je lepo preigraval in nato ob samem zaključku lepo premagal še Adana, ki pred tem ni imel resnega dela. Zadetek je vzpodbudil goste, da so si želeli še drug zadetek, vendar pa je Real Madrid imel še naprej nadzor nad potekom tekme, čeprav pri tem ni imel več veliko priložnosti za zadetek. V nadaljevanju je Mourinho posegel po menjavah in tako je v igro vstopil še en igralec Castille, Nacho, ki pa je zamenjal prav Casada. Benzema je imel nekaj priložnosti za dosego četrtega Realovega zadetka, vendar pa tokrat ni imel dovolj sreče in tako ni dosegel zadetka. Francoski napadalec je bil v 78. minuti zamenjan s še enim igralcem Castille, Joselujem in mladi igralec Realove akademije je potreboval le 20 sekund, da je zatresel nasprotnikovo mrežo, potem ko mu je lepo pred gol podal Callejon. Nekaj minut kasneje je v igro namesto Adana vstopil še Pacheco (82. minuta), s čimer je postal 14. igralec akademije, ki je doživel svoj uradni debi pod vodstvom Joseja Mourinha. V 88. minuti je končni rezultat tekme postavil Callejon, potem ko ga je z dolgo žogo v napadu zaposlil Sahin ter na koncu še rutinirano premagal gostujočega vratarja. V samem zaključku tekme je Callejon imel priložnost doseči še tretji zadetek na tekmi, vendar pa mu je to preprečil vratar Orlando in ostalo je pri rezultatu 5-1 ter skupnem rezultatu 7-1 in napredovanju Reala v osmino finala kraljevega pokala.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Ayza Gámez
Real Madrid 5-1 Ponferradina
Callejon 25., 88., Sahin 44., Varane 49., Joselu 79.; Acoran 53.
Napreduje Real Madrid z  rezultatom 7-1.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us