X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid z najmlajšo ekipo med vodilnimi ekipami v Evropi

Real Madrid ima najmlajšo ekipo med petimi vodilnimi ekipami v najmočnejših evropskih ligah (Španija, Anglija, Italija, Nemčija in Francija, glede na podatke Mednarodne zveze za nogometno statistiko in zgodovino – IFFHS). Povprečna starost Realove ekipe je tako 24,7 let, kar je manj kot povprečna starost ekipe Manchester Citya (24,8 let), PSG-ja (25,1 let), Bayerna München (25.6 let) in Milana (28 let).

Jose Mourinho ni sestavil samo eno izmed najboljših ekip v Evropi, ampak je hkrati sestavil tudi eno od najbolj obetavnih ekip v Evropi. Zaradi tega ni presenetljivo, da je ekipa Real Madrida najmlajša ekipa med petimi ekipami, ki trenutno zasedajo prvo mesto v petih najmočnejših evropskih ligah, saj povprečna starost belega baleta znaša samo 24,7 let. Tik za petami Realu je angleški Manchester City (24,8 let), francoski PSG (25,1 let), nemški Bayern München (25,6), medtem ko ima italijanski Milan s povprečjem 28. let, najstarejšo ekipo.

POVPREČNA STAROST EKIP, KI TRENUTNO VODIJO V PETIH NAJMOČNEJŠIH EVROPSKIH LIGAH
 EKIPA POVPREČNA STAROST V LETIH*
Real Madrid    24.7
Manchester City    24.8
PSG    25.1
Bayern Munchen    25.6
Milan   28

* Podatki iz uefa.com

Pogosto pravijo, da mlade spremlja neizkušenosti. To pa ne drži v primeru Real Madrida, ki je v letu 2011 osvojil naslov Copa del Rey, prav tako pa je do sedaj v sezoni 2011/12 za njim odličen niz tekem v La Ligi, kakor tudi v Ligi prvakov, kjer so beli v skupinskem delu zmagali vseh šest tekem ter s tem postavili nov rekord skupinskega dela Lige prvakov. Mourinho ima torej pod svojim okriljem najmlajšo ekipo, ki ima ambicije in želje po napredovanju in to od ekipe pričakujejo tudi navijači.