X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Coentrão

Fabio Coentrão te dni uživa v svoji rodni državi v prvih božičnih praznikih, odkar je postal član Real Madrid. Portugalski igralec je pri tem v intervjuju za portugalski častnik Record opisal svoje prve mesece v Real Madridu, ki jih opisuje kot pozitivne.

“Prvi meseci v Real Madridu so bili dobri, vendar pa bi vsekakor lahko bili še boljši. Tukaj mislim predvsem na to, da sem imel kar nekaj težava s poškodbami in zato nisem mogel doseči tistega, kar sem si želel. Prilagodil sem se na ekipo in sem spoznal veličino Real Madrid, ki ni samo le klub, ampak ima zelo veliko razsežnosti. Šele, ko prideš sem, se se zaveš veličine kluba. Igralec mora biti vedno pripravljen se soočiti z vsako situacijo, kjub temu pa menim, da še nisem pokazal vse kar zmorem in da lahko igram še boljše. Ko imaš težave s poškodbami, potem je nemogoče igrati na 100. odstotkih. Do sedaj sem imel kar nekaj smole in te tri ali štiri poškodbe niso bili tako lahke, vendar pa si sam samo želim delati, da bi na ravni na kateri želim biti.”

“Jose Mourinho je super oseba in izraža zaupanje v vsakega igralca. Nihče ni zapostavljen in vedno dviguje ekipno moralo. Za vsakega igralca je zelo pomembno, da ima zaupanje trenerja. Pred letošnjo sezono še nikoli nisem igral kot obrambni vezist. Mourinho me je postavil na to igralno mesto, ker je mislil, da imam lastnosti in sposobnosti za dobro igranje na tem mestu. Prav tako še nikoli prej nisem igral na napadalnem mestu na sredini, vendar pa vedno poskušam dati svoj maksimum, da zadovoljim zahtevam trenerja in navijačev. Ne vem, če mi je to vedno uspelo doseči, vendar pa po resnici povedano, sem vedno dal vse od sebe na igrišču.”

“Mi delamo samo svoje delo za doseganje ciljev. Klubu kot je Real Madrid si želi zmagati v vsakem tekmovanju v katerem tekmuje in domače prvenstvo ni pri tem nobena izjema. Delamo vse, da ostanemo prvi na lestvici. Sedaj smo prvi in pri tem razmišljamo le o sebi in moramo poskušati ohraniti to pozitivno mišljenje. Če smo prvi, smo prvi zato, ker smo dobro igrali in smo si to zaslužili na igrišču.”

“Želim si osvojiti naslov La Lige in Lige prvakov. To so moje sanje. Real Madrid ima sposobnosti in kakovosti za zmago v obeh tekmovanjih. Igralci imamo ambicije za osvojitev vsakega naslova, saj klub, kot je Real Madrid, vedno igra na zmago. Tudi če bomo v letošnji sezoni osvojili La Lig in Ligo prvakov, se bomo naslednjo sezono znova borili za osvojitev obeh naslovov. Cilj v Ligi prvakov je naslov, vendar pa iskreno povedano je v vsakem tekmovanju naš cilj naslov.”

“V novem letu si želim čim manj poškodb in da bi dokazal vsem, kakšen igralec sem. Poleg tega pa si želim osvojiti naslove v vseh tekmovanjih v katerih igramo.”