X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo na dobri poti do novega rekorda

Po šestnajstih odigranih tekmah španskega prvenstva, je za Cristianom Ronaldom najboljši strelski niz v karieri, s čimer je na dobri poti do osvojitve svoje tretje nagrade zlati čevelj, ki jo ob koncu sezone prejme najboljši strelec evropskih lig. Portugalec je v dveh prejšnjih primerih, ko je prejel omenjeno nagrado, do te faze tekmovanja dosegel prvič 9 in drugič 17 zadetkov, v letošnji sezoni pa je že pri 20. zadetkih.

Portugalski napadalec zaključil leto 2011 s tremi zadetki proti Sevilli. To je bil že njegov peti hat-trick v tej sezoni, potem ko je pred tem po tri zadetke na eni tekmi dosegel še proti Zaragozi, Rayo Vallecanu, Malagi in Osasuni. Cristiano je tako v tej sezoni La Lige dosegel že 20 zadetkov in je tako tudi že na vrhu lestvice za nagrado zlati čevelj 2011/12.

Ronaldo je osvojil svojo prvo nagrado zlati čevelj v sezoni 2007/08, v kateri je dosegel 31 zadetkov, po 16. krogih pa je imel na svojem računu “le” 9 zadetkov. To je bila tudi sezona, v kateri se je v dresu Manchester Uniteda dokončno uveljavil kot eden od najbolj učinkovitih napadalcev v Evropi.

Najboljši strelec v Evropi je znova postal v lanski sezoni, ko je dosegel v dresu Real Madrida v La Ligi dosegel rekordnih 40 zadetkov. Pri tem je po 16. odigranih tekmah imel na svojem računu 17 zadetkov, torej 3 manj, kot jih je dosegel v tej sezoni.

ZADETKI RONALDA PO 16. KROGIH V SEZONAH, KO JE OSVOJIL NAGRADO ZLATI ČEVELJ
Sezona Goli
2007/08 9
2010/11 17