X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je danes spregovoril na svoji prvi novinarski konferenci v novem letu, kjer je analiziral jutrišnjo prvo tekmo osmine finala Copa del Rey proti Malagi. Novinarsko konferenco Portugalca so prišli poslušati tudi Marcelo, Pepe in Coentrao, kakor tudi Mourinhovi pomočniki, Karanka, Faria in Louro.  

“V januarju bomo igrali vsaj šest tekem in moj namen je uporabite vse svoje igralce. Pričakujem, da se bo Malaga veselila tekme in da si želi doseči rezultat, ki bi jim omogočil, da bi se na povratni tekmi še vedno borili za napredovanje. Vedno bomo uporabili močno in uravnoteženo postavo, ki bo sposobna zmagati naše tekme. Jutri pričakujem, da bomo zmagali, vendar pa ne pričakujem, da bo že jutrišnja tekma tudi odločila potnika v naslednji krog tekmovanja.”

“Želel sem zmagati obe tekmi proti ekipi Ponferradina in zato sem ne igrišče poslal na obeh tekmah dve močni postavi, da bi porazdelil trud med moje igralce. Sedaj bomo storili enako, ker bomo do sedaj v januarju igrali vsaj štiri ligaške tekme in dve tekmi kraljevega pokala proti Malagi. Moj namen ni, da bi nagradil svoje igralce z minutami igranja, ampak da bi zmagal naše tekme. V Real Madridu ni prostora za igralce, ki niso dovolj dobri, zato je lahko za nekoga neprijetno, ko pa vidi, da bi lahko bil v kateri koli drugi ekipi v prvi postavi, medtem ko se mora tukaj boriti za svoje mesto v ekipi. Sam vodim ekipo in ob koncu dneva potrebujem vse igralce.”

“Na naši ligaški tekmo smo hitro doseli zadetek v Malagi in smo že v prvem polčasu odločili tekmo, vendar pa ne pričakujem, da bo jutrišnja tekma podobno tej tekmi. Jutri bomo igrali tekmo, ki bo le prvi polčas 180 minut dolgega srečanja.”

“Nočem, da bi kateri koli od mojih igralcev zapustil klub v zimskem prestopnem roku. Sezono hočem začeti in končati z isto igralsko zasedbo. Moji igralci in upravni odbor se zavedajo tega. Trg je odprt do 31. januarja, vendar pa sam nisem prosil za nobeno okrepitev, prav tako pa si želim, da v klubu ostanejo vsi nogometaši. Imamo število igralcev, ki dajejo ravnotežje ekipe v vseh treh tekmovanjih.”

“Igralci gredo skozi obdobja v katerih so v odlični formi in skozi obdobja v katerih niso. Kar je pomembno je to, da imamo trdno ekipo z zelo dobrimi igralci. Ni dobro, da bi sedaj ocenjeval vsakega posameznika, ker se stvari lahko spremenijo že čez en teden. Mi zmagujemo, dosegamo zadetke, se zabavamo in navdušujemo ljudi, to je tisto kar je pomembno.”

“S Carvalhom je vse v redu. Ni več poškodovan in bo zato bomo poskušal pospešiti njegov proces okrevanja, da bi bil nazaj v najkrajšem možnem času, potem ko je bil poškodovan skoraj štiri mesece. Danes zjutraj in popoldan je treniral sam in zaenkrat še ni treniral s svojimi soigralci. Potrebuje čas, da se vrne v optimalno formo. Pripravljen bo, ko ga bo ekipa potrebovala.”

“Callejon preživel dve leti izven Real Madrida in zato ve, kako je igrati tukaj in za drugo ekipo. S tem lahko bolj ceni, kaj pomeni biti tukaj, kot drugi igralci in zato mu je vsaka minuta, ki jo preživi na igrišču, zelo pomembna. Za nekatere igralci je problem priti v igro s klopi za samo deset minut, vendar pa on misli, da je to fantastično. On spoštuje svoje soigralce in oni v zameno spoštujejo njega. Všeč mi je njegova mentaliteta in on je, brez vsakršnega dvoma, igralec za Real Madrid.”

Na novinarski konferenci so bili prisotni tudi Marcelo, Pepe in Coentrao ...

... kakor tudi Louro, Faria in Karanka