X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-2 Malaga

imageshack.us

Santiago Bernabeu je bil včeraj priča tipični tekmi Copa del Rey, na kateri je Malaga ob polčasu že vodila z 2-0, zaradi česar je Real Madrid bil prisiljen spreobrniti potek tekme, kar je belim v drugem polčasu tudi uspelo, saj je na koncu tekme slavil beli balet s 3-2.

Iker Casillas je znova začel v prvi postavi Copa del Rey, medtem ko je Higuain začel tekmo v konici Realovega napada. Real Madrid je začel tekmo nekoliko manj intenzivno kot ponavadi, medtem ko je bila vseskozi zelo dobro postavljena na igrišču in tako ni imela pretiranih težave v obrambi, po drugi strani pa so preko hitrega Isca pretili iz protinapadov. Kljub premoči Reala, pa je bila Malaga tista, ki je dosegla prvi zadetek in sicer po podaji iz kota. Z leve strani je pred vrata Casillasa podal Cazorla, tam pa je bil najvišji Sergio Sanchez, ki je tako že v 10. minuti popeljal goste v vodstvo. To je bil hud udarec za domačo ekipo, vendar pa je Real postopoma le imeli več priložnosti za zadetek, Ronaldo je pri tem najlepšo v 28. minuti, vendar pa je gostujoči vratar Caballero obranil njegov strel. Le minuti kasneje je Malaga iz svojega drugega kota na tekmi dosegla nov zadetek, potem ko je po podaji z leve strani tokrat bil najvišji Demichelis. Do konca polčasa je Real še naprej imel terensko premoč, vendar pa tega ni znal spremeniti v zadetek in tako je ostalo pri presenetljivem vodstvu Malage z 2-0.

Mourinho je bil prisiljen reagirati in tako je že ob polčasu v igro poslal Özila, Khediro in Benzemaja, medtem ko so v slačilnici ostali Arbeloa, Callejon in Kaka. Ekipa Reala je pokazala povsem drug obraz in si je pri tem močno prizadevala, da bi spreobrnila rezultat. V 51. minuti sta lepo priložnost za zadetek imela Crstiano in Higuain in tako se je prevlada Reala samo še povečevala. Sledilo je naravnost deset čarobnih minut. V 68. minuti je Khedira z močnim diagonalnim strelom premagal vratarja Caballera in tako s svojim drugim zadetkom v dresu Real Madrida, prvim s španskem kraljevem pokalu, poskrbel za val navdušenja na tribunah Santiaga Bernebeua. Že v naslednjem napadu je veliko napako Sergia Sancheza izkoristil Gonzalo Higuain, ki je prestregel njegovo podajo vratarju in nato preigral Caballera ter zabil za 2-2. Izenačujoči zadetek je prisilil Malago, da se je osredotočila le na obrambo, medtem ko je čakala na konec tekme. Povsem drugače je bila na strani Real Madrida, ki si je prizadeval doseči vodilni zadetek, kar mu je tudi uspelo v 78. minuti preko Benzemaja, ki je dosegel lep zadetek po spektakularni podaji Higuaina. Belim je tako uspelo napraviti popoln preobrat na zelo težki tekmi, kar je povsem navdušilo navijače. Leto 2012 se je začelo res na spektakularen način in Real Madrid ima tako rezultatsko prednost v dvoboju, ki bo odločen šele prihodnji teden na La Rosaledi.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Teixeira Vitienes
Real Madrid 3-2 Malaga
Khedira 68., Higuain 70., Benzema 78.; Sanchez 10., Demichelis 29.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us