X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrid 78-74 Barcelona

Real Madrid in Barcelona sta se včeraj pomerila na prvem košarkarskem El Clasicu v letu 2012, ki je ob enem pomenil tudi borbo za vrh lestvice lige Endesa in zato ni bilo čudno, da je bila dvorana Palacio de los Deportes zapolnjena do zadnjega kotička. Varovancem Pabla Lasa je uspelo premagati večnega nasprotnika predvsem po zaslugi odlični predstavi Suareza in Tomića.

Tekma je bila izredno napeta vse od začetka. Real Madrid je bil mirnejši kot običajno, pri čemer je vsako potezo dobro premislil. Trener belega baleta, Pablo Laso, je dobro analiziral igro Barcelone in tako na parket poslal trdno začetno peterko, ki ji je uspelo delno onemogočiti igro Barcelone, ki tokrat ni morala računati na svojega prvega organizatorja Juana Carlosa Navarra. Akcija / reakcija je bila najbolj uporabna stvar na tekmi, saj je vsaka ekipa odgovorila na dosežene točke nasprotnika. Real Madrid je v uvodni četrtini že imel 4 točke prednosti in Tomić je bil pri tem najboljši strelec ekipe, saj je dosegel kar osem točk. Ob zvoku sirene ob zaključku prve četrtine je s impresivnim metom zadel Singler, kar je navdušilo vse navijače v dvorani, Real pa je s tem tudi dobil prvo četrtino (18-16).

Znova sta obe ekipi lovili drug drugega v drugi četrtini, vendar pa je Laso, ki se je zavedal moči svoje ekipe, v igro poslal Llulla, da bi pokazal svoje spretnosti in nekoliko dobil nadzor hitrostjo igre. Na parket je prav tako stopil tudi Carroll, ki je poskrbel za povečanje prednosti ekipe, potem ko je v manj kot 10. minutah dosegel 13 (vključno s tremi trojkami). Real Madrid je tako ob polčasu vodil z rezultatom 48-36, predvsem po zaslugi dominacije v skoku (21 skokov Reala in 13 skokov Barcelone), boljše učinkovitosti pri metu za dve točki (Real: 70%, Barcelona: 45%) in prizadevanju Carlosa Suareza.

Beli so ohranjali vodstvo tudi v drugem polčasu, toda Pete Mickeal je kmalu zgrabil vajeti ekipe v svoje roke in nekoliko znižal prednost Reala. Kljub temu pa je bila prednost domačih vseskozi malo pod 10. točkami in tako sta obe ekipi še naprej igrali s hitrim tempom. Kljub temu pa je Barça pred zadnjo četrtino le zaigrala še nekoliko boljše ter tako z delnim izidom 14-5 zapletla nekoliko stvari Real Madridu (62-58).

Zadnjih deset minut je bilo neverjetno dramatičnih. Barceloni je uspelo izenačiti rezultat in tako sta obe ekipi znova začeli odgovarjati na vsak dosežen koš nasprotne ekipe. Tekma je tako bila napeta vse do konca in pri tem je imel Real Madrid samo minuto pred koncem srečanja le 2 točki prednosti. V zadnji minuti je pritisk na svoje rame sprejel Pocius in dvakrat lepo zadel za kraljevi klub ter tako Realu zagotovil zmago, s čimer so se beli tudi zavihtel na vrh prvenstvene lestvice.

78 – REAL MADRID: (18+30+14+16). Sergio Rodriguez (4), Pocius (10), Suarez (11), Tomić (16), Mirotic (6) -začetna peterka-, Llull (7), Begić (2), Singler (0), Reyes (6), Carroll (16).

74 – FC BARCELONA REGAL: (16+20+22+16). Lorbek (4), Huertas (13), Mickeal (14), Eidson (7), Ndong (12) -začetna peterka-, Vazquez (6), Sada (0), Wallace (9), Ingles (7), Rabaseda (2).