X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ulica Ikerja Casillasa postala realnost

Iker Casillas je v zadnjem času prejema sama priznanja. Kapetan Real Madrid je v tem tednu bil znova, že četrtič zaporedoma, imenovan za najboljšega vratarja na svetu, včeraj pa so njem poimenovali še eno od ulic v njegovem domačem kraju Móstoles. “Avenija Ikerja Casillasa” je postala realnost potem, ko je vratar Real Madrida pred množico meščanov tega mesta, ki se nahaja jugozahodnem predmestju Madrida, v družbi župana Daniela Ortiza, slavnostno odkril nov napis ulice. “To je velika odgovornost, ob enem pa tudi sreča in čast. Zelo sem vesel,” je dejal navdušen Casillas.

Potem, ko je Iker v septembru 2008 že prejel zlato medaljo mestnega sveta in bil po svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki imenovan za najljubšega sina Móstolesa, je Casillasa včeraj doletela nova čast v njegovem domačem kraju Móstoles, kjer so v čast kapetanu Real Madrida preimenovali ulico Avenija športov in tako je nastala “Avenija Ikerja Casillasa”. Človeške vrednote in da je najboljši vratar na svetu, so bili med drugim argumenti, ki so pretehtali, da je Ikerja doleta ta čast.

Kapetan Real Madrida je ob tem odkril tudi približno 1200 kilogramov težak monolit, ki se nahaja na križišču nekdanje Avenije športov in Avenije Granada. “Iker Casillas je s špansko reprezentanco postal svetovni in evropski prvak, prav tako pa je zbral največ nastopov za špansko izbrano vrsto. Iker je tudi avtor slavnega stavka: “Nisem iz Galeksije, sem iz Mostolesa”, prav tako pa je tudi Iker vzor družbi s svojimi vrednotami skromnosti in truda. Do sedaj je že prejel zlato medaljo mesta Móstoles in je bil imenovan za najljubšega sina mesta Móstoles,” je zapisano na monolitu, ki stoiji na križišču omenjenih avenij.

Po odkritju monolita je Iker Casillas prjel še fotografijo, ki simbolizira njegov poseben odnos, ki ga ima do svojega mesta in se potem odpravil do mestne bolnišnice, kjer je v pediatrični kliniki obdaroval tamkajšnje otroke.