X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred povratno tekmo osmine finala španskega kraljevega pokala proti Malagi spregovoril z mediji.

“Jutri bomo poskušali zmagati, tako kot smo to vedno poskušali. Če igraš na remi in potem prejmeš zadetek, potem boš izpadel. Uporabili bom naš običajen sistem priprav. Igrali bomo tako, kot igramo na vsaki tekmi v zadnjih dveh sezonah.”

“Če bi pred jutrišnjim srečanjem odigrali veliko tekem, potem sam verjetno ne bi bilo uporabiti vseh naših možnosti, vendar pa smo se ravno kar vrnili s počitnic in moji varovanci so željni igranja. Ekipe na vrhu lestvice ne zmagujejo vse svoje tekme, ampak je prisotnih tudi veliko remijev … sam smatram to tekmo kot pomembno tekmo Copa del Rey in pozitivno je za moje igralce, da igrajo. Ne bom uporabil sistema rotacije. Uporabil bom postavo za katero bom menil, da je najboljša, da se uvrstimo v četrtfinale.”

“Pri tem je nekaj zelo zanimivega. Moje ekipe so ponavadi zmagovale z enim zadetkom. Bile so taktično in obrambno močne, vendar pa niso dosegale veliko zadetkov. Vedno sem iskal dober rezultat in igral bolj obrambno igro. Moje ekipe niso veliko dajale na šov. Sedaj pa sem v Real Madridu, kjer je moj igralec osvojil nagrado zlati čevelj in imamo najboljše strelsko povprečje v zgodovini kluba. Sedaj se morate odločiti. Na naših dveh zadnjih tekmah proti Malagi in Granadi smo dosegli osem zadetkov. Skupaj ste na naših dveh zadnjih tekmah videli 11 zadetkov. Kaj še več hočeš? Sam raje zmagam 5-0, kot pa 5-1, glede tega ni nobenega dvoma, vendar pa mislim, da je bolje, da igramo tako kot igramo z ekipo, ki jo imamo. Še naprej bomo opravljali naše delo. Mislim, da sedaj nismo prav nič bližje osvojitvi ligaškega naslova, ker samo smo prav tako izgubili pet točk na dveh zaporednih tekmah proti Levanteju in v Santanderju. Prav zaradi tega lahko sami prav tako izgubimo pet točk na dveh tekmah.”

“Nekje sem prebral, da sam kaznujem Arbeloo s tem, da ne igra. Naredili ste napako, če si vi tako razlagate odnos trenerja z igralcem, v katerega ima veliko zaupanja. Imel je operacijo zoba in počitnice, zaradi česar je bil nekoliko utrujen, kot rezultat vsega tega. Proti Malagi se ni najbolj izkazal in smo se odločili, da bomo morali trdo delati, da bo bil pripravljen za jutrišnjo tekmo. Jutri bo igral, vendar pa sedaj sploh ni bil nikoli kaznovan.”

“Mislim, da bo Benzema dovolj zdrav, da bo na listi vpoklicanih igralcev. Včeraj je bil že v boljšem stanju in čakam, da vidim, kako bo z njim danes med treningom.”

“Ponavadi uporabljamo sistem 4-3-3. Včasih bomo uporabili tipično številka ’10’ z enim defenzivnim igralcem na sredini, spet drugič pa sistem z dvema defenzivnima vezistoma in brez tipične številke ’10’. Večino tekem smo odigrali z enim od teh dveh sistemov.”

“Zelo sem žalosten, ker se ne bom mogel udeležiti nocojšnje gala prireditve FIFA. To govorim zase in verjamem, da Cristiano čuti enako. Čast je biti med tremi najboljšimi trenerji v lanskem letu. Sam ne mislim, da bomo v tem letu osvojil nagrado in mislim, da je tako tudi pošteno. Zaslužil sem si jo v letu 2010, ker sem osvojil trojno krono, vendar pa si je letos ne zaslužim. Mislim, da če želiš osvojiti to nagrado, potem moraš osvojiti Ligo prvakov ali enega izmed naslovov v večjih prvenstvih, medtem ko sem sam osvojil samo naslov Copa del Rey. Guardiola in Ferguson si zaslužita to nagrado bolj kot jaz, ampak bi si želel biti tam, da bi lahko osebno čestital zmagovalcu, ki mislim, da bo Guardiola.”