X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Podeljene nagrade za najboljše v letu 2011

Včeraj so v Zürichu na gala prireditvi podelili nagrade najboljšim v svetu nogometa v letu 2011. Cristiano Ronaldo je bil izglasovan kot drugi najboljši igralec na svetu v kategoriji FIFA Zlata žoga (Ballon d’Or),  medtem ko je nagrado osvojil Lionel Messi. Portugalski igralec je bil tudi izbran v najboljšo enajsterico minulega leta, kjer so bili poleg njega še iz Real Madrida Iker Casillas, Sergio Ramos in Xabi Alonso. Jose Mourinho je podobno kot Ronaldo zasedel drugo mesto v kategoriji za najboljše trenerja preteklega leta, potem ko je letos to nagrado prejel Josep Guardiola. Ker Real Madrid danes čaka povratna tekma španskega kraljevega pokala, sta na prireditvi Real Madrida zastopa direktor za institucionalne odnose Emilio Butragueño in direktor prve ekipe Zinedine Zidane.

FIFA je s tem priznala izjemna leto Ronalda, v katerem je Portugalec osvojil nagrado zlati čevelj, potem ko je dosegel kar 40 zadetkov La Ligi. Prav tako je Cristiano osvojil z Real Madridom naslov Copa del Rey, sicer pa je Portugalec že leta 2009 zasedel drugo mesto za nagrado Fifa Zlata žoga. Še v času, ko je igral za Manchester United je Ronaldo osvojil nagrado Ballon d’Or v letu 2008, medtem ko je bil še leto poprej na drugem mestu.

Med finalisti za nagrado trener leta je bil tudi Jose Mourinho, ki pa je nato pripadla Pepu Guardioli, Mourinho pa je končal na drugem mestu pred tretjim Sirom Alexom Fergusonom. Mourinho osvojil omenjeno nagrado lansko leto, ko je FIFA sploh prvič podelal to prestižno nagrado.

V Zürichu so poleg tega predstavili tudi najboljšo enajsterico minulega leta, ki sta jo skupaj izbrala FIFA in FIFPro, združenje profesionalnih nogometašev. Na omenjenem seznamu enajstih nogometašev so tudi štirje igralci kraljevega klub in sicer Casilla, Ramos, Alonso in Ronaldo. Seznam ekipe leta je naslednji: Iker Casillas (Real Madrid)Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Nemanja Vidić (Manchester United), Daniel Alves (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid)Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Wayne Rooney (Manchester United) in Lionel Messi (Barcelona). Iker Casillas je v omenjeni ekipi leta že vse od leta 2008 naprej. Ramos je pred tem prav tako že bil med enajsterico v letu 2008, medtem ko je Alonsu prvič uspelo priti v ekipo leta. Cristiano Ronaldo je bil v ekipi leta že v letu 2007, 2008, 2009 in 2010.

Nihče od igralcev niti trener Real Madrida se niso mogli udeležiti slovesnosti, saj se je ekipa pripravljala na tekmo Copa del Rey proti Malagi na La Rosaledi.