X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Malaga 0-1 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid se je uvrstil v četrtfinale Copa del Rey, potem ko je na povratni tekmi osmine finala premagal Malago na La Rosaledi z 1-0, edini strelec na tekmi pa je bil Benzemi. Varovanci Mourinha so bili očitno boljši od varovancev Pellegrinija, ki skoraj niso imeli nobenih priložnosti za zadetek. Beli se bodo v naslednjem krogu tekmovanja pomerili bodisi z Osasuno ali Barcelono, kjer pa po prvi tekmi kaže na to, da bomo priča dvema novima El Clasicoma.

Arbeloa in Pepe sta začela v začetni postavi kraljevega kluba. Real Madrid je bil nekoliko bolj sproščen zahvaljujoč zadetku prednosti s prve tekme, potem ko so beli na Santiago Bernabeu slavili s 3-2. Prav zaradi tega je bila Malaga tista ekipa, ki je morala več tvegati, vendar pa niso pretirano poskušali zadeti in beli so zato imeli večino časa žogo v svoji posesti. Še pred koncem prvega polčasa se je v enem od napadov poškodoval Khedira, potem ko je streljal na gol, zaradi česar je moral tudi zapustiti igro, namesto njega pa je v igro vstopil Ozil. Sergio Ramos je imel najlepšo priložnost za zadetek v prvem polčasu, potem ko je po podaji iz kota poskusil z glavo, vendar pa je njegov strel le za las zgrešil vrata Malage (44. minuta).

Na začetku drugega polčasa je v igro namesto Kakaja vstopil Marcelo in Real Madrid je še naprej ohranjal posest žoge v svojih nogah. Kmalu so prišle tudi priložnosti za zadetek in tako je v 62. minuti Ronaldo poskusil z glavo, vendar pa je njegov strel mojstrsko obranil domači vratar Caballero. V 68. minuti je Benzema vstopil namesto Higuaina in le štiri minute kasneje je Francoz poskrbel za vodstvo belega baleta, potem ko je po podaji Ozila sprožil z roba kazenskega prostora, Caballeru pa je žoga nato spolzela med nogama v mrežo, potem ko se je spustil na kolena in jo skušal zadržati v naročju. Za Malago je bil to hud udarec, kljub temu pa je poskušala napraviti preobrat, vendar pa je Real zelo dobro kontroliral potek igre in celo prišel blizu drugega zadetka, vendar pa je domači vratar takrat obranil strel Ramosa s peto (80. minuta). V 88. minuti je Arbeloa napravil nespameten prekršek, zaradi katerega je prejel drugi rumeni karton ter s tem rdečega. V zadnji minuti rednega dela tekme je lepo priložnost za izenačenje po podaji iz kota imel še Toulalan, vendar pa je le za las žoga zletela mimo vrat Casillasa in ostalo je pri minimalni zmagi kraljevega kluba.

18. in 25. januarja se nam tako v četrtfinalu španskega kraljevega pokala obetata še dva El Clasica, saj se bo Real v četrtfinalu pomeril z zmagovalcem dvoboja Barcelona – Osasuna, kjer je Barcelona prvo tekmo dobila z rezultatom 4-0. Real se bo sedaj najprej osredotočil na naslednjo ligaško tekmo proti Mallorci, ki je včeraj med drugim dosegla kar 6 zadetkov Real Sociedadu.

Stadion: La Rosaleda (Malaga)
Sodnik: Pérez Lasa
Malaga 0-1 Real Madrid
Benzema 72.
RK: Arbeloa 88.
Naprej Real Madrid s 4-2.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us