X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najboljša ekipa na gostovanjih v Evropi

Real Madrid je na vrhu lestvice La Ligi s 43 osvojenimi točkami na 17. tekmah španskega prvenstva. Na domačem Santiago Bernabeu so varovanci Joseja Mourinha v tej sezoni osvojili 21 točk in 22 na gostujočih tekmah, zaradi česar so najuspešnejša ekipa na gostovanjih v konkurenci najboljših petih evropskih lig.

Real Madrid je na gostovanjih v letošnji La Ligi dosegel sedem zmag, en remi in en poraz, pri tem pa so Madridiste dosegle tudi 27 zadetkov in jih prejele le pet. Nobena druga ekipa španske prve lige ni osvojila toliko točk na gostovanjih, prav tako pa nobena druga ekipa ni dosegla toliko zadetkov in jih prejela manj kot Real Madrid.

Če pogledamo v drugih najmočnejših evropskih ligah vidimo, da ima Manchester City trenutno 48 točk s tremi tekmami več kot beli balet, pri čemer so dosegli le 18 točk na 10. gostujočih tekmah. Bayern Munchen je dosegel na osmih gostovanjih 16 točk, enako pa je uspelo tudi Paris Saint Germainu, ki pa je odigral devet tekem v gosteh.

V Italiji je prvi na lestvici AC Milan, ki je dosegle 17 točk na devetih gostujočih tekmah. Nizozemski AZ Alkmaar je osvojil 14 točk na devetih gostujočih tekmah. Portugalska Benfica je osvojila 15 točk na sedmih tekmah v gosteh, vendar pa ne bodo mogli ujeti Madridist, tudi če bo zmagali na obeh naslednjih dveh tekmah v gosteh. V primeru z grškim Olympiacosom je podobno, saj so osvojili 18 točk na osmih tekmah. V Turčiji pa je Galatasaray osvojil 21 točk na 10 gostujočih tekmah.

STATISTIKA GOSTUJOČIH TEKEM VODILNIH LIGAŠKIH EKIP V EVROPI
Ekipa Država št. točk DG PG
Real Madrid Španija 22 27 5
Galatasaray Turčija 21 16 5
Manchester City Anglija 18 25 12
Olympiacos Grčija 18 18 7
AC Milan Italija 17 16 12
Bayern Munchen Nemčija 16 13 7
PSG Francija 16 15 9
Benfica Portugalska 15 13 5
AZ Alkmaar Nizozemska 14 13 13

DG- doseženi goli, PG – prejeti goli